07-04-2022

CG postaje idealna destinacija za ljubitelje luksuznog automobilizma

Turneja 25 superluksuznih rijetkih automobila koji će krstariti našom državom od 16. do 20. maja, ultra brzi automobili glumačke ekipe "Fast & Furious" i brojni drugi događaji koji tek treba da budu zvanično najavljeni svjedoče da Crna Gora polako postaje izuzetno popularna destinacija za ljubitelje luksuznog automobilizma. Predivna priroda, uz prioritetnu dionicu auto puta čija se izgradnja privodi kraju, zapali su za oko i holivudskim producentima.


Foto: Ilustracija: Pixabay

Turneja 25 superluksuznih rijetkih automobila koji će krstariti našom državom od 16. do 20. maja, ultra brzi automobili glumačke ekipe "Fast & Furious" i brojni drugi događaji koji tek treba da budu zvanično najavljeni svjedoče da Crna Gora polako postaje izuzetno popularna destinacija za ljubitelje luksuznog automobilizma.

Predivna priroda, uz prioritetnu dionicu auto puta čija se izgradnja privodi kraju, zapali su za oko i holivudskim producentima.

Stižu luksuzni automobili (Foto: Lamborghini, arhiva) Stižu luksuzni automobili (Foto: Lamborghini, arhiva)
Tako je ambasadu Crne Gore u Parizu nedavno posjetio višestruki pobjednik čuvene trke Pariz-Dakar Sirili Neve. Vijest o tome objavio je na Tviteru crnogorski ambasador u Parizu Ivan Ivanišević.

"Razgovarali smo o Crnoj Gori, u svjetlu promotivne ture 25 superluksuznih rijetkih automobila koji će krstariti našom državom od 16. do 20. maja. Veliki sportista je iskreni prijatelj Crne Gore", saopštio je Ivanišević.

Imajući u vidu auto put i prirodne ljepote Crne Gore, očito je da naša zemlja postaje sve atraktivnija destinacija za ljubitellje automobilizma, i velike sportske događaje, što značajno može da pomogne kada je u pitanju turistička promocija.

Vezano za trku u maju, po našim saznanjima, vrijednost vozila koja će specijalnim prevozom biti dopremljena u Crnu Goru mjeri se desetinama miliona eura. Njihovi vlasnici su evropski bogataši koji će uz pomoć Nevea imati promotivnu vožnju kroz Crnu Goru.

Kreću preko graničnog prelaza Vraćenovići, potom idu do Podgorice, onda auto-putem ka Kolašinu, gdje će boraviti nekoliko dana. Plan je da posjete i Žabljak.

Potom preko Cetinja, uz prethodnu pauzu na Rijeci Crnojevića, nastavljaju ka Luštici.

Uz prisustvo kamera, planirane su vožnje oko Bokokotorskog zaliva, koje će sigurno izazvati veliku pažnju,

Već je objavljeno da su holuvidski producenti prioritetnu dionicu auto-puta Bar-Boljare označili kao idelanu za snimanje desetog nastavka filma "Fast & Furious". Baš na putu od Smokovca do Mateševa čuveni glumac Vin Dizel i ekipa snimaće neke od kadrova svog novog filma.

Ultra brzi automobili, koji su neizostavni dio ove franšize, bili bi brodom dovezeni u Bar, odakle bi kasnije prevezeni u Podgoricu.

Deseti nastavak filmske franšize "Fast & Furious" publici će biti dostupan u aprilu 2023. godine.

Izvor: RTCG