07-08-2020

CGO: Građani da provjere da li im je potpis podrške uredno evidentiran ili zloupotrijebljen

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ukazuje da je Državna izborna komisija (DIK) kreirala na svom sajtu poseban link - potpisi.dik.co.me. Kako objašnjavaju iz ove organizacije, na tom linku građani i građanke mogu provjeriti da li se nalaze u spisku podrške bilo koje od potvrđenih izbornih listi za parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust 2020. godine

CGO: Građani da provjere da li im je potpis podrške uredno evidentiran ili zloupotrijebljen | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija

Oni pozivaju sve građane i građanke da iskoriste tu mogućnost i da jednostavnim unosom svog jedinstvenog matičnog broja provjere da li su uredno evidentirani, ukoliko su dali potpis, ili je došlo do zloupotrebe njihovog potpisa.


"U slučaju da provjerom utvrde da je za podršku određenoj listi zloupotrijebljen njihov potpis i lični podaci, ohrabrujemo te građane i građanke da podnesu krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv one liste koja je njihov potpis podrške zloupotrijebila", navode u saopštenju.

CGO će, kako dodaju, pružiti i besplatnu pravnu podršku svim licima koji je zatraže na email info@cgo-cce.org i pomoći im u postupku pisanja i podnošenja krivične prijave nadležnom državnom tužilaštvu.

"Takođe, CGO ohrabruje građane i građanke da takve primjere zloupotrebe svog potpisa javno komuniciraju", zaključuje se u saopštenju Centra za građansko obrazovanje.