11-10-2021

Challenge Budva: Naši sugrađani osvojili medalje na takmičenju štafeta

Naši sugrađani Ado Gargović, Petar Milić i Luka Vučković učestvovali su u triatlon trci Challenge Budva u konkurenciji štafeta. Gargović je sa svojim timom osvojio prvo, Milić drugo, a Vučković treće mjesto. Gargović i Vučković su plivali, a Milić je trčao.


Foto: Privatna arhiva

Takmičenje štafeta održano je uporedo sa triatlonom u pojedinačnoj konkurenciji. Gargović je do zlata došao sa ekipom "Veni, Vidi, Vici", koju su činili još Dragan Jovanović (bicikl) i Vuko Perišić (trčanje). Oni su postigli vrijeme 4:28:12. .

Za portal RTV Budva afirmisani plivač ističe da je kao kapiten prezadovoljan nastupom svog tima, kao i individualnim učinkom.

"Plivao sam dosta bolje u odnosu na prošlogodišnji Challenge Budva, zbog čega sam presrećan. Članovi triatlon klubova sa primorja i Podgorice su nam priredili spektakularno takmičenje, kao i zabavno druženje. Zaista jedno prelijepo iskustvo koje ću pamtiti! Plivati u talasastom moru je veoma izazovno, ali mi se dopalo. Zbog toga ću nastaviti da učestvujem na triatlon štafeti, a možda se čak oprobati i na plivačkom maratonu, u slučaju da dobijem odgovarajuću podrsku", izjavio je Gargović.

Luka Vučković nastupio je u štafeti sa Lazarom Savićevićem (bicikl) i Lukom Čupićem (trčanje). Njihov tim "Relay 108" ostvario je vrijeme 4:44:30.

"Prezadovoljan sam i mojim vremenom, koje je bilo onakvo kakvo sam očekivao da bude. Prvi put sam plivao u odijelu, to je bila potpuno nova priča za mene. Malo je to otežavalo moj stil i pola sata prije trke sam se uplivavao i navikao. Moram vam reći da su se momci iz štafete pokazali fenomenalno i zajedno smo ostvarili dobar rezultat", kazao je Vučković za naš portal.

Druga pozicija na triatlonu pripala je štafeti "Adriatic Crew" koju su činili Goran Daničić, Danilo Vukčević i Petar Milić ostvarivši vrijeme 4:37:20.

Na triatlon trci Challenge Budva učestvovalo je sedam štafeta većinom sastavljenih od crnogorskih takmičara.



M.S.