03-04-2024

CIM Forum objavio prva imena panelista i predavača

Od 6 do 9 juna, na CIM Forum 2024 stižu istaknuti stručnjaci iz oblasti medija, neuromarketinga i komunikacija, a među njima su Aida Ramusović, Eleonora Albijanić, Lazar Džamić i Dalibor Šumiga.


Foto: Privatna arhiva

CIM Forum će ove godine ugostiti našu istaknutu novinarku Aidu Ramusović koja je radila na visokim rukovodećim pozicijama u informativnim redakcijama, a trenutno radi kao stručnjak za strateško planiranje i istraživanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Aida je nezavisna konsultatkinja za istraživanje i strategiju, a sarađuje sa mnogim uspješnim američkim kompanijama.Tokom svoje karijere imala je priliku da radi sa renomiranim organizacijama, a bila je i odgovorna za prikupljanje i istraživanje podataka iz oblasti poslovne inteligencije.

Još jedna liderka u svojoj branši, Eleonora Albijanić punih 30 godina upravlja svim aspektima odnosa sa javnosti, u privatnim i državnim, domaćim i međunarodnim kompanijama u Crnoj Gori, u sektoru turizma, telekomunikacija i energetike. Magistrica je PR-a i novinarstva, PR i CSR trenerica, nezavisna PR konsultantkinja, (ko)autorica mnogobrojnih komunikacionih/PR strategija. Trenutno predsjedava crnogorskim poglavljem PRCA (Udruženje za komunikaciju i PR) u okivru mreže Jugoistočne Evrope.

Iz oblasti neuromarketinga i potrošačke psihologije sa publikom CIM Foruma svoja izuzetna znanja podijeliće, Dalibor Šumiga.

Njegova predavanja sa praktičnim primjerima iz bihevioralnog marketinga redovno su među najbolje ocijenjenim od strane publike. Predavao je na mnogim regionalnim i međunarodnim konferencijama u Njemačkoj, Holandiji, UAE, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Za kraj prve najave panelista predstavljamo još jednu izuzetnu ličnost i vrsnog stručnjaka iz oblasti marketinga koji stiže na CIM Forum.

Lazar Džamić je bivši novinar i saradnik The Guardian-a, bio je direktor za planiranje u marketing ageciji i šef odjeljenja za planiranje brendova u Google-u u Londonu. Trenutno je vanredni profesor na Business School Lausanne (BSL), univerzitetu Goldsmiths u Londonu, predavač u MBA programu za Visoku školu za biznis i ekonomiju u Ljubljani, autor nekoliko knjiga i kreativni strateg.

Forum se i ove godine održava uz podršku Opštine Kotor, Turističke organizacije Kotor, Kulturnog centra “Nikola Đurković”, British Council-a, Crnogorskog Telekoma i drugih partnerskih institucija i kompanija.