19-04-2020

Čitaoci šalju: Stonoteniski tereni koji služe za ukras

Naša Budva ima sve, od prelijepih plaža, skrivenih špilja, dijelova netaknute prirode pa sve do onih dijelova koji su ukrašeni rukama naših sugrađana. No, moramo priznati da nažalost nisu svi dijelovi Budve jednako lijepo uređeni shodno tome kako bi trebalo biti za jednu kraljicu Mediterana.



Fotografije svjedoče da su stolovi za stoni tenis u očajnom izdanju, a ono čega smo mi, kao građani Budve svjesni, jeste da problematika stonoteniskih terena nije slučaj samo ove nego i proteklih godina takođe.

U danima kad su na snazi određene zabrane shodno situaciji sa pandemijom virusa Covid-19, onda kada su stolovi mogli biti upotrebljivi u skladu sa zabranama nisu bili jer nisu funkcionalni, što se i primjećuje u priloženim fotografijama.


Tadašnje zabrane su dozvoljavale da dvije osobe budu na javnoj površini ukoliko drže distancu, a dužina stonoteniskih stolova, kao i njihovo odstojanje, nisu narušavale izrečene zabrane.

Posebno, ako dodatnu činjenicu uzmemo u obzir a to je da nije veliki broj sugrađana koji upražnjava ovaj vid rekreacije.

Možda je upravo to i razlog zbog kojeg ovi stolovi ostaju u stanju u kakvom jesu?

Za sada to nećemo saznati, ali se iskreno nadamo reakciji nadležnih organa kako bi ili upristojili stolove za upotrebu i napravili ih funkcionalnim, ili iste uklonili kako se ne bi narušavao izgled budvanskog šetališta?




N.D.