22-03-2021

Čitaoci šalju: Uživanje u ljepoti prirode i Budvanske rivijere

(FOTO): Pješačka staza od Lastve do Ivanovih korita

Čitaoci šalju: Uživanje u ljepoti prirode i Budvanske rivijere | Radio Televizija Budva

Foto: Arina Maraš

Sugrađanka Arina Maraš željela je da podjeli sa nama utiske iz pustolovnog hodanja budvanskim zaleđem. Otkrila nam je čari pješačke rute od Lastve do Ivanovih korita kako bi podstakla i druge da uživaju u blagodetima prirode i divnim pejzažima sa pogledom na Budvu.







“Kao što slike pokazuju, staza je predivna i izuzetno dobro obilježena. Baš nema načina da se neko izgubi. Meni je trebalo oko 2 sata da prođem 6,7 km. Max visina je 319, a min 56.
Jedino o čemu treba voditi računa je period obilaska.Ja sam imala sreću da je staza bila suva i da su potoci bili mali. Dakle, nije preporučljivo da se ide poslije kiše.



Teško je shvatiti gdje je početak staze. Ja sam išla od Seoca prema Lastvi i negdje na pola Topliškog puta, odmah pored asfaltiranog kolovoza postavljen je smjerokaz Planinarskog saveza gdje piše da je to pravac koji vodi do Krapine i Ivanovih korita.



Interesantan je detalj da se prolazi pored rijeke Drenovštice gdje se nalazi i nekoliko manjih vodopada.” napisala je Arina.



Nadamo se da će vas fotografije koje nam je Arina poslala inspirisati da i vi krenete u pješačenje nekom od označenih ruta.







Podsjećamo da će ljubitelji pješačkih tura, rekreativci i profesionalci, državljani Crne Gore i turisti moći da preuzimanjem besplatne mobilne aplikacije, Hiking app Montenegro, dobiju listu i pregled svih dostupnih i označenih staza.

Iz kompanije Amplitudo, koja je razvila aplikaciju, objasnili su da je ona kreirana kako bi se građani i turisti podstakli da istražuju i otkrivaju prirodne ljepote Crne Gore i praktikuju zdrave stilove života.

J.M.