31-12-2018

Članovi Mreže mladih PzP-a Budva organizovali humanitarnu akciju

Članovi Mreže mladih Pokreta za promjene iz Budve nastavili su niz akcija u svom gradu.

Članovi Mreže mladih PzP-a Budva organizovali humanitarnu akciju | Radio Televizija Budva

Ovog puta donirali su sve neophodne namirnice, za sedam porodica, pripadnicima NVO "RAE", u mjestu Palestina, nedaleko od Budve, kao odgovor na njihovu molbu.



"Članovi MMPZP-a su donirali brašno, ulje, šećer, prašak za veš, kao i sve ostale potrebštine za normalan život. Družili su se mještanima, kao i njihovom djecom", istakli su iz ove partije dodajući da su članovi organizacije bili prezadovoljni, a njihov predsjednik Boro Krstičević se zahvalio u ime svih porodica i poručio da ova donacija njima mnogo znači i da se sjećaju i ranijih donacija MMPZP-a njima.



"OOPZP-a Budva neće donacije svesti samo na namirnice trenutno neophodne ugroženima. Želimo da podignemo svijest romske nacionalne zajednice da je obavezno osnovno obrazovanje djece, kao i da je neophodan posao za zaradu i održavanje normalnog života. MMPZP nastavlja niz donacija svim ugroženim sugrađanima i želi da poruči svim građanima koji su u mogućnosti da pomognu svojim sugrađanima, koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji", navodi se u saopštenju.