05-04-2022

Članovi Odbora povjerenika Opštine Budva sjutra zasijedaju u Podgorici

Članovi Odbora povjerenika Opštine Budva sastaće se sjutra u 12 sati sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić u prostorijama ovog vladinog resora u Podgorici.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kako je saopšteno našem portalu iz Ministarstva, povjerenici u narednom periodu treba da održe prvu sjednicu na kojoj će biti donijet Poslovnik o radu, a na dnevnom redu biće i izbor predsjednika.

Podsjećamo, Vlada je prošlog petka donijela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Budva, a funkciju lokalnog parlamenta do njenog konstituisanja vršiće Odbor povjerenika.

Odbor će, kako se navodi u odluci, činiti: Sonja Vukićević, dipl. mašinski inženjer, građanka Budve, Miško Rađenović, dr docent u turizmu, građanin Budve, Saša Unčanin, zaposlen u lokalnoj administraciji, Snežana Mugoša, predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Radmila Lainović, predstavnica Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Već sljedećeg dana predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je prijevremene lokalne izbore za 5. jun.

Nakon sjutrašnjeg sastanka u prostorijama Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija iz ovog vladinog resora oglasiće se saopštenjem za javnost.


M.S.