22-12-2022

COK: Bojana Gojković i Anđela Berišaj najuspješnije mlade sportistkinje u ovoj godini

Budvanka Bojana Gojković je do čak petog ovakvog priznanja u karijeri došla zahvaljujući srebrnim medaljama sa Evropskog prvenstva u boksu i Mediteranskih igara, dok je Anđela Berišaj Crnoj Gori donijela prvu svjetsku medalju u tekvondou kao juniorska vicešampionka planete, navodi se u saopštenju COK-a.


Foto: FB/COK

"Jedan od najvećih bisera crnogorskog sporta, Bojana Gojković, petu godinu zaredom dobija ovo priznanje. Talentovana Budvanka je u debitantskoj seniorskoj sezoni boksovala u dva velika finala i osvojila srebrne medalje na seniorskom Evropskom prvenstvu u Budvi i Mediteranskim igrama u Alžiru u kategoriji do 54 kilograma", naveli su iz COK-a.

Nade u olimpijski uspjeh COK polaže i u Anđelu Berišaj, koja nas je u avgustu obradovala titulom juniorske viceprvakinje svijeta u tekvondou, u kategoriji do 68 kilograma.

"Mladu članicu tekvondo kluba Besa iz Tuzi sekunde su dijelile od zlata u finalu sa Korejkom na turniru u Sofiji. Anđela je bila u odličnoj formi tokom cijele 2022. godine, koju je obilježila srebrom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tirani i brojnim medaljama sa međunarodnih G2 turnira u Evropi", objašnjeno je iz COK-a", kazali su oni.