23-01-2021

Ćosić: Upozorenje na obilnije padavine i opasnost od podizanja mora

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova saopštio je, a na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da će tokom ovog vikenda, kao i do utorka, 26. januara, područje Crne Gore dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na području naše države i u regionu-okruženju.


Foto: Lazar Šoljaga

U centralnim i južnim predjelima Crne Gore očekuje se obilnija količina kiše naročito u periodu od petka 22. do nedjelje 24. januara.

Za navedeni period očekuju se naročito jaki udari vjetra na primorju, a u višim predjelima na sjeveru gdje će kratkotrajni udari imati olujnu jačinu.

"Postoji opasnost od podizanja mora povremeno sa izraženim udarima talasa. Ova meteorološka situcija, može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti", ističe se u saopštenju.

"Apeluje se na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama", naveo je sekreter Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Opštine Budva, Haris Ćosić.