05-02-2024

Crna Gora nakon peteraca savladala SAD, Tešanović heroj

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je nakon peteraca Sjedinjene Američke Države 16:15, na startu Svjetskog prvenstva u Dohi. Junak je Petar Tešanović koji je odbranio tri peterca. Naš golman je, uz to i u regularnom dijelu odbranio dva udarca sa pet metara. Nakon 32 minuta igre bilo je 11:11. "Ajkulama" su tako pripala dva boda, a "jenkijima" bod.


Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Dramatičan meč na kraju je pripao našoj selekciji, koja je napravila veliki korak ka jednom od prva dva mjesta u grupi.

U prvom poluvremenu smo kontrolisali dešavanja u bazenu, dobili prvu četvrtinu 3:1, a u još nekoliko navrata smo imali plus dva.

Nakon prvog dijela imali smo minimalnu prednost, da bi "jenkiji" bolje otvorili nastavak i izjednačili na 6:6.

Nije to pokolebalo izabranike Vladimira Gojkovića, naprotiv. Do kraja tog dijela dva puta smo imali po dva gola prednosti (8:6 i 9:7).

Ipak, nikako nijesmo uspijevali da prelomimo meč.

Dod i Bouven su vratili stvari u egal i do kraja se igralo gol za gol. Imali smo šest sekundi za posljednji napad, ali je Mršić izblokiran.

U petercima, Ukropina i Perković su pogađali okvir gola, ali je Tešanović čak tri puta nadmudrio Amerikance. On je odbranio peterac Bouvenu, Rajderu Dodu i Maks Irvingu. pa smo stigli do važne pobjede.

Dvostruki strijelci u regularnom dijelu meča bili su Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Dušan Matković, dok su po gol postigli Jovan Vujović, Marko Mršić, Vasilije Radović, Draško Brguljan, Vlado Popadić

U američkoj selekciji najbolji je bio Aleks Bouven sa pet pogodaka.

U drugom meču grupe, Srbija je bila ubjedljiva protiv Japana 17:10.

Naša selekcija naredni meč igra u srijedu protiv Srbije.



(Portal RTCG)