11-07-2024

Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju – Glasajte!

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje dodjele nagrada prestižnog britanskog magazina „Wanderlust Reader Travel Awards 2024“, saopšteno je iz NTO CG.


Foto: Portal RTV Budva/Arhiva

Kako navode, ova nominacija predstavlja značajno priznanje za našu zemlju i ukazuje na njen rastući ugled kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u Evropi. Crna Gora je već dobro poznata destinacija za čitaoce magazina Wanderlust, imajući u vidu da je prethodne godine bila svrstana među TOP 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svijetu, “Wanderlust“ je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u poslednjih 31 godinu, sa posebnim fokusom na održivi turizam. Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih savjeta, inspiriše putnike
širom svijeta da otkriju nove destinacije. Sa preko 10 miliona pregleda stranice godišnje i preko 100 000 čitalaca po izdanju, ovaj magazin jedan je od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sljedeće destinacije za putovanje.


Foto: NTO CG

U saradnji sa vodećom svjetskom turističkom berzom “World Travel Market“ na kojoj će učešće uzeti Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, nagrade će biti uručene na prestižnoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati u Tate Modern-u u srijedu, 6. novembra 2024, zaključuje se u saopštenju.

Glasajte za Crnu Goru ovdje.