26-12-2021

Crna Gora u Kini proglašena najboljom stranom destinacijom sa prirodnim pejzažom

Crna Gora je proglašena najboljom stranom destinacijom sa prirodnim pejzažom od strane specijalizovanog kineskog magazina za turizam i putovanja Travelling Scope, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Crna Gora u Kini proglašena najboljom stranom destinacijom sa prirodnim pejzažom | Radio Televizija Budva

Foto: Pixabay

Oni su istakli da se na ovaj način Crna Gora našla rame uz rame sa svjetskim turističkim destinacijama kao što su Dubai, Portugal, Švajcarska, Novi Zeland, Velika Britanija, Tahiti, Irska i Japan.

"Prestižna nagrada Traveling Scope - 5th Stars Avards, u kategoriji Najbolja strana destinacija sa prirodnim pejzažom, Crnoj Gori je dodijeljena na osnovu glasova čitalaca, ali i glavnih urednika časopisa i drugih turističkih eksperata iz Kine. Travelling Scope je profesionalni turistički časopis osnovan 1980. godine. U Kini se distribuira u preko 700.000 primjeraka, a čitaoce upoznaje sa turističkim destinacijama širom svijeta kroz izuzetan turistički sadržaj i fotografije", pojasnili su iz NTO.


Foto: NTO

Nagrada, kako su kazali, predstavlja dodatnu potvrdu da Crna Gora postaje sve više prepoznatljivija turistička destinacija na dalekom tržištu NR Kine.

"Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Srbije u kontinuitetu putem on-line kanala realizuje promociju Crne Gore kao turističke destinacije u Kini, pod sloganom Wild Soul of Europe – Slow Adventure. Kineskim turistima na listi omiljenih destinacija u Crnoj Gori su su Kotor, Podgorica i Budva, a među najposjećenijim turističkim lokalitetima su Most na Đurđevića Tari, Bokokotorski zaliv i Sveti Stefan", zaključuje se u saopštenju.