07-04-2022

Crna Goro, mi dolazimo! - poručili izraelski turoperatori tokom promocije u Tel Avivu

Promotivnom događaju u Tel Avivu, u organizaciji NTOCG, prisustvovali su predstavnici nacionalne avio kompanije „Air Montenegro“, „Skijališta Crne Gore“, Lokalne turističke organizacije Bara, hotelska grupe „Montenegro Stars“, hotela „Vivid Blue“, „Avala“ i „Palata Venezia“, kao i turističkih agencija „Talas M“, „Venn Travel“ i „Next Travel“.


Foto: NTOCG

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, 6. aprila, u Tel Avivu, održan je promotivni događaj za izraelske turoperatore i medije.

Događaj je otvorio počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot, koji je istakao da je Crna Gora jedna od destinacija koju Izraelci preferiraju za svoj odmor u posljednjih nekoliko godina.

„Ovo je godina kada treba da uložimo sve naše napore, imajući u vidu direktne svakodnevne letove koji počinju u aprilu. Nadam se da je ovo početak odlične turističke sezone i da ćemo ove godine prevazići rekorde” dodao je Nimrod.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković istakla je da, imajući u vidu da se u Izraelu bilježi povećanje potražnje za putovanjima u inostranstvo, te da se Crna Gora nalazi među zemljama koje su u izraelskim medijima predstavljene kao zemlje u koje se može lako putovati usljed ublaženih epidemioloških mjera, kao i da su najavljeni direktni letovi iz Tel Aviva, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, posebnu pažnju posvetila je promociji na ovom tržištu. „Kako bismo podstakli turistički promet i ostvarivanje saradnje sa izraelskim partnerima organizovali smo poslovnu radionicu na kojoj je učestvovalo preko 60 turoperatora, turističkih agenata i predstavnika medija iz Izraela, koja je pokazala da je interesovanje za turističku ponudu Crne Gore na ovom tržistu veoma veliko. Na radionici je učestvovalo oko 20 predstavnika crnogorske turističke privrede, a neki ugovori su sklopljeni na licu mjesta“, istakla je Tripković Marković.



Tali Laufer, predsjednica Udruženja turističkih agencija Izraela poželjela je dobrodošlicu svim crnogorskim partnerima u Izraelu i izrazila punu otvorenost za saradnju. „Uvjerena sam da će turistička tražnja sa ovog tržišta rasti, čemu svakako doprinose i događaji kao što je ovaj, na kojem smo naučili mnogo o Crnoj Gori“, istakla je ona.

Ofir Birenbaum, predstavnik izraelskog turoperatora „Arkia“: „Radionica je bila veoma edukativna za nas, imamo velika očekivanja za predstojeću sezonu i počinjemo sa dolascima već početkom juna i očekujemo oko 200 turista nedjeljno. Crna Gora nije nova destinacija građanima Izraela, ima sve što turisti odavde očekuju, opuštanje, more, istoriju, stare gradove, a naročito Kotor koji je jedno od najljepših mjesta u Evropi, pa čak i u svijetu. ''Crna Goro, mi dolazimo, budi spremna za nas“, poručio je on.



Predstavnik nacionalnog avio prevoznika „Air Montenegro“ Dejan Pižurica istakao je da je ovo još jedna u nizu radionica u organizaciji NTO CG u poslednje vrijeme, za koju se očekuje da će imati pozitivan efekat. „Nadam se i da će izraelski turoperatori ovo cijeniti i da ćemo imati veći broj posjeta iz Izraela. Ukoliko samo polovina prisutnih turoperatora dovede svoje klijente u Crnu Goru, mi možemo biti zadovoljni. Imamo već planirane čarter letove, od aprila dva puta, odnosno od jula tri puta nedjeljno u toku cijele ljetnje sezone. Shodno tome, izraelsko tržište može samo da raste. Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti biti u mogućnosti da obavljamo redovne letove tokom cijele godine“ dodao je Pižurica.

Snežana Vejnović, Talas M: „Večeras je bilo zaista sjajno. Odazvao se veliki broj crnogorskih kompanija sa različitim turističkim proizvodom, svi smo mi zajedno predstavljali Crnu Goru u njenom najljepšem svijetlu i vjerujem da smo se za korak približili izraelskom tržištu i nadamo se da će ova aktivnost uroditi plodom i da ćemo ove sezone imati zadovoljavajući broj izraelskih turista.“

Promotivnom događaju u Tel Avivu, u organizaciji NTOCG, prisustvovali su predstavnici nacionalne avio kompanije „Air Montenegro“, „Skijališta Crne Gore“, Lokalne turističke organizacije Bara, hotelska grupe „Montenegro Stars“, hotela „Vivid Blue“, „Avala“ i „Palata Venezia“, kao i turističkih agencija „Talas M“, „Venn Travel“ i „Next Travel“.