26-04-2019

Crnogorci najradije putuju u Dubai, Pariz, Rim

Predstavnici turističkih agencija zadovoljni su ovogodišnjim interesovanjem građana za putovanja tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, a neke od njih su prodale skoro sve aranžmane.

Crnogorci najradije putuju u Dubai, Pariz, Rim | Radio Televizija Budva

Kako su kazali agenciji Mina-business, ovo proljeće je rekordno kada je u pitanju interesovanje za putovanja ka stranim destinacijama.

Tome je, kako ističu, doprinijela i činjenica što su uskršnji i prvomajski praznici ove godine praktično spojeni, tako da postoji veliki broj slobodnih, odnosno prazničnih dana. Ako se na to dodaju i državni praznici, u drugoj polovini maja, onda zaista svi oni koji su planirali da putuju imaju značajan broj slobodnih dana za putovanja.

Veliko interesovanje, kako su kazali, vlada za putovanja u Španiju, a pored Španije, ovoga proljeća imaće značajan broj putnika u Turskoj, prije svega u Istanbul i Kapadokiji.

Oni su, govoreći o popularnosti destinacija i najvećem interesovanju građana, izdvojili destinacije koje su prve popunjene. Od autobuskih aranžmana to su Toskana, Azurna obala, Istanbul i Kolmar, dok je od avionskih aranžmana najveće interesovanje vladalo za Rim, Minhen, Dubai, potom Milano, Istanbul, Azurnu obalu, Kolmar, Siciliju, Prag, Toskanu, Istru, Pulu.