30-08-2017

Crnogorska: Budva u blokadi, Krapović da podnese ostavku

Iz Crnogorske su pozvali Dragana Krapovića da podnese ostavku na funkciju predsjedika Opštine Budva zato što već tri mjeseca Demokrate i njihovi partneri ne mogu da obezbijede kvorum za održavanje sjednice Skupštine opštine koja je počela 30. maja

Crnogorska: Budva u blokadi, Krapović da podnese ostavku | Radio Televizija Budva

Kako je kazao odbornik Crnogorske Pero Duletić na konferenciji za novinare, ako Demokrate iz više pokušaja ne mogu ni za tri mjeseca da dovrše jednu sjednicu SO Budva, to znači da je vlast u blokadi, a da je Dragan Krapović ostao bez legitimiteta za vršenje funkcije predsjednika Opštine.

"Mi smatramo da bi ostavka gospodina Krapovića bila jedina poštena i odgovorna reakcija na krizu budvanske vlasti iz koje oni ne mogu da nađu izlaz. Svaka drugačija reakcija gospodina Krapovića osim ostavke na funkciju predsjednika Opštine predstavljala bi tešku povredu demokratskih običaja i bila bi pokušaj da se po svaku cijenu ostane na vlasti. Takođe, želimo da pozovemo predsjednika Skupštine, gospodina Vujovića, da pojasni svoju jučerašnju izjavu da su kupljeni svi odbornici koji se nisu pojavili na sjednici Skupštine. Smatramo da je morao razmisliti prije nego je dao takvu izjavu s obzirom da je upravo glasovima odbornika Crnogorske izabran na tu funkciju", kazao je Duletić.

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske Budva Miodrag Čučka je apelovao na savjest predstavnika budvanske koalicije da odmah prestanu sa pozivima na javno linčovanje nezavisnog odbornika u SO Budva Stevana Džakovića.

"Gospodo, kada je gospodin Džaković, slijedeći svoju savjest i političku logiku, a uprkos volji političke stranke čiji je bio član, podržao gospodina Krapovića prilikom izbora predjsednika Opštine tada vam je gospodin Džaković bio uzor i primjer kako treba da se ponaša jedan političar. A kada je prvom prilikom pokazao da će u odnosu na vas primjenjivati iste kriterijume kao i prema drugima, dočekali ste ga povicima da je novi Drago Đurović i korumpirani odbornik. Umjesto što ga neopravdano i neprimjereno napadate iz svih oružja i oruđa, predlažemo da dobro razmislite o kritici koju vam upućuje Stevan Džaković i da se suočite sa tim da se podrška koju ste stekli na izborima istopila isključivo vašim djelovanjem i nekvalitetnim obavljanjem poslova za koje je nadležna lokalna samouprava u Budvi", podsjetio je Čučka.

Prema riječima predsjednice odborničkog kluba Crnogorske Budva Anđela Ivanović, Crnogorska će, kao i do sada, ustati u odbranu svakog pojedinca koji se nađe na udaru neistine, prijetnje i primitivizma, nevezano za to da li je riječ o njihovom članu i aktivisti ili ne.

"I uvijek ćemo da se borimo za to da nosioci vlasti koji izgube legitimitet ne mogu i dalje da vrše vlast. Upravo je to danas situacija u Budvi i još jednom poručujemo gospodinu Krapoviću - podnesite ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva. Blokada Budve je neodrživa i štetna za naše građane. Zato apelujemo na sve aktere u budvanskoj politici da vrijeme pred nama iskoristimo da zajednički nađemo izlaz iz ovakvog stanja", poručila je Ivanović.

Ona je, na pitanje novinara da li će Crnogorska inicirati održavanje izbora, kazala da to nije moguće sa tri odbornika Crnogorske koliko ih je u Skupštini opštine Budve.

"Očekujemo da onaj ko je nosilac vlasti preuzme odgovornost na sebe kada više ne postoji većina za vršenje vlasti i podnese ostavku, što je sasvim logičan slijed u demokratskim društvima", zaključila je Ivanović.M.Mijušković