10-03-2020

Crnogorska neće učestvovati na izborima u Tivtu

Iz Crnogorske su saopštili da neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu.

Crnogorska neće učestvovati na izborima u Tivtu | Radio Televizija Budva

"Kao dosljedna opoziciona partija koja je nedavno promijenila rukovodstvo, svu svoju snagu usmjerićemo na parlamentarne izbore za koje se nadamo da neće biti organizovani u današnjoj atmosferi podijeljenosti i polarizacije", navodi se u saopštenju.

Kako dalje navode, fokus u njihovom daljem radu biće teme za koje smatraju da direktno utiču na naše živote i životni standard: zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe, neusvajanje izbornog zakonodavstva, v.d. stanje u kojem se nalaze institucije koje treba da sprovode zakone.

Predsjedništvo Crnogorske održano 6. marta tekuće godine imalo je razumijevanja da njihovi članovi kao društveno odgovorni građani Tivta koji žele da se bore za najbolji interes grada i lokalne zajednice na izborima u Tivtu mogu učestvovati u okviru grupe birača.

"Upravo u tome se ogleda naša snaga, a partija pokazuje punu demokratičnost i autonomnost u djelovanju pojedinaca prema sopstvenoj savjesti. Svjesni svih izazova koje ovakvo djelovanje nosi sa sobom, dozvoljavamo ovu vrstu autonomije", pojasnili su iz Crnogorske.

"Na predsjedništvu su određeni povjerenici zaduženi za centralni i primorski region koji će raditi na jačanju infrastrukture Crnogorske", zaključuje se u saopštenju Predsjedništva Crnogorske.