04-09-2019

Crnogorska turistička ponuda predstavljena najznačajnijim turoperatorima na tržištu Poljske

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru promotivnih aktivnosti na poljskom tržištu učestvuje kao partner na “AviaReps roadshow”-u koji se održava u južnoj regiji Poljske od 2-5.septembra.

Crnogorska turistička ponuda predstavljena najznačajnijim turoperatorima na tržištu Poljske | Radio Televizija Budva

Nakon predstavljanja destinacijske turističke ponude u gradovima sjeverne regije Poljske u maju o.g., promocija u Poljskoj nastavlja se u okviru drugog roadshow-a, prezentacijama u južnim poljskim gradovima: Žešovu, Vroclavu, Katovicama i Krakovu.

Ne prezentacijama prisustvuju predstavnici od preko 150 turoperatora, među kojima su Itaka, Rainbow, Neckermann,Tui, Why not Travel, eTravel,Veneto, Barbara travel, eSky, Orlando travel i Kraktel.

Poljskim turoperatorima je na raspolaganju i e-learning program, koji podrazumijeva učenje putem interneta o Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi, kako bi na ovom tržištu primenjujući znanje stečeno u ovom programu prodavali crnogorski turistički proizvod. Za najuspješnije polaznike kursa, a u saradnji sa “AviaReps”-om i nacionalnim poljskim avio prevoznikom “LOT”-om u periodu od 30. septembra do 3. oktobra biće organizovano studijsko putovanje u Crnu Goru.

Za srećne dobitnike roadshow nagradne igre podršku su pružili hoteli “Falkensteiner Montenegro”, “Ramada”, “Regent Porto Montenegro”i turistička agencija "Explorer".

Tokom 2018.godine Crnu Goru je posjetilo 23 % više turista iz Poljske, dok je rast broja noćenja veći za 19%. Pozitivni trendovi nastavili su se i u ovoj godini kada je tokom prvih 6 mjeseci samo u hotelima Crnu Goru piosjetilo 22,5% više turista koji su ostvarili 26 % više noćenja.

NTO CG u cilju što boljeg pozicioniranja Crne Gore kao turističke destinacije na poljskom tržištu u narednom periodu, zajedno sa strateškim partnerima, lokalnom turističkim organizacijama i crnogorskom turističkom privredom planira organizovanje studijske posjete renomiranih medija, kao i učešće na sajmu turizma “TT Warsaw”.