09-12-2019

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić osvojio zlato na Kanarima

Crnogorski reprezentativac Milivoj Dukić osvoji je prvo mjesto na Canarian Olympic Sailing Week-u za olimpijske klase, koji je održan od 4. do 8. decembra.

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić osvojio zlato na Kanarima | Radio Televizija Budva

Milivoj Dukić je u olimpijskoj klasi Laser Standard osvojio zlato
ispred starih rivala Đovana Kokoluta iz Italije koji je osvojio drugo mjesto i Žoakina Blanka iz Španije koji je osvojio treće mjesto, saopšteno je iz Crnogorskog jedriličarskog saveza.

"Milivoj Dukić sa trenerom Havijerom Hernandzom Kabrijanom osvojio je prvo mesto u izuzetno jakoj konkurenciji među brojnim takmičarima iz 15 zemalja koji se spremaju za kvalifikacionu regatu za Tokio. Početkom naredne godine, Milivoja Dukića očekuje Svetsko prvenstvo u Australiji, a zatim Svetski kup u Đenovi, koji će biti kvalifikaciona regata u nastojanju Milivoja Dukića da stigne do trećih uzastopnih Olimpijskih igara", navode u saopštenju.

Nakon izuzetno uzbudljivih devet trka, kako dodaju, pobjednika regate odlučila je poslednja deveta trka u kojoj je Milivoj Dukić osvojio prvo mjesto u direktnoj borbi sa Italijanom koji je u toj trci bio drugi i Špancem koji je u toj trci bio deveti nakon čega je Milivoj Dukić u generalnom plasmanu uspio da se probije na prvo mjesto.

"Domaćin i organizator regate je Real Club Nautico de Gran Canaria koji ima veliku podršku svoga grada za zimski program jedrenja koji kombinuje obuku, pripreme i takmičenja u jedrenju, za veliki broj jedriličarskih klasa, naročito olimpijskih, zbog predstojeće olimpijske godine. Pored velike podrške grada imaju i odličnu klimu, korektne i pristupačne cene, odlične uslove za jedrenje i fenomenalnu klupsku infrastrukturu koja obuhvata teretanu, bazen… To su sve razlozi zbog kojih veliki broj jedriličara boravi na pripremama na Kanarima u ovom periodu", zaključuju u saopštenju.