13-07-2020

Crnogorski muzičari traže od NKT-a da im omogući rad

Crnogorski muzičari traže od Nacionalnog koordinacionog tijela NKT, da im pomogne da nađu rješenje po kojem će moći da u doba pandemije koronavirusa, rade svoj posao.

Crnogorski muzičari traže od NKT-a da im omogući rad | Radio Televizija Budva

Estradnim umjetnicima Crne Gore, onemogućeno je da nastupaju jer NKT zabranjuje koncerte, nastupe, proslave i rad noćnih klubova.

“Naš prijedlog je da se u ovoj situaciji nađe model da i muzičari obavljaju svoju djelatnost, jer ne vidimo zašto bi samo muzičarima bila uskraćena mogućnost, da u prostorima gdje borave ljudi koje uslužuju konobari, gdje se čuje muzika sa zvučnika, da baš MUZIČARI budu izdvojeni kao OPASNOST od širenja epidemije u prostoru gdje se inače muzika čuje, odnosno pušta”, navodi se u sapštenju Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore dostavljenom CDM-u.

Crngorski muzičari i pjevači spremni su da sarađuju sa nadležnima.

“Pretpostavljamo da se samo radi o nesmotrenosti, ne zlonamjernosti NKT-a, pa ih molimo da ovu odluku preinače u neki drugi oblik, koji će omogućiti da muzičari ostvaruju pa i manje honorare, shodno radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Dopis da se razmotri nastala situacija je poslata na adrese NKT-a, WHO kancelariji u CG, kancelariji EU, Vladi CG i čekamo odgovor”, kaže se u saopštenju.

“Interesuje nas da li je zabrana samo nama da obavljamo svoju djelatnost donijela zeljeni efekat i kad možemo očekivati razrješenje iste”, pitanju estradni umjetnici Crne Gore.

Izvor: CDM