13-04-2020

Crnogorskim bokserima istekao karantin, negativni na korona virus

Crnogorska bokserska selekcija neokrznuta je nakon skandalozne nemogućnosti da nastupi na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Londonu. Selektor Boško Drašković, i reperezentativci Tamara Radunović i Stefan Savković juče su napokon mogli da prošetaju, pošto im je istekao 28 - dnevni karantin nakon povratka u zemlju.

Crnogorskim bokserima istekao karantin, negativni na korona virus | Radio Televizija Budva


Foto: Boško Drašković

"Odlična je vijest da niko od nas troje nije "pokupio" virus u Londonu. Izolacija nam je poslužila da se odmorimo od svega, naročito razočarenja što zbog propusta u prijavi nismo mogli da se borimo za vize", kazao je Drašković.

Turnir u Londonu prekinut je nakon tri dana zbog pandemije virusa korona.

Drašković je naglasio da osim upada pripadnika MUP-a prve večeri samoizolacije Savkovića, nisu imali takvih problema tokom gotovo mjesec dana izopštenosti.

"Nije više bilo kontrola, nisu bile ni potrebne jer su sportisti odgovorni ljudi i znaju šta je disciplina i odricanja. Što se turnira tiće još se ništa ne zna, ali pošto je već prošlo toliko vremena od prekinutih kvalifikacija u Londonu, nadamo se da će se praviti novi kosturi i nova prijava. No, sačekaćemo ali se nadamo da će neko odgovarati zbog propusta u Londonu, kako se ne bi ponovili. U savkom slučaju jedna šansa za odlazak na OI u Tokiju nam sigurno ostaje, ali ne znamo kada", zaključio je Drašković, koji je napokon dočekao da vrijeme provodi u porodičnom krugu.

Izvor: Vijesti