24-02-2024

Crnogorskim karatistima šest medalja

Crnogorski karatisti drugog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva u Podgorici osvojili su sa šest medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane.


Foto: KSCG

Prvaci Balkana postali su Ognjen Bjelajac (do 60), Nenad Dulović (do 67) i Nemanja Mikulić (do 75).

Na putu do finala talentovani karatista Omladinca eliminisao je Aljbinota Seljmanija sa Kosova 4:0, Hrvata Noa Rumenjaka 2:0, Faika Veseljija iz Sjeverne Makedonije 3:2 i u polufinalnoj borbi Isljama Seljmanija sa Kosova 1:1.

“Moja prva zlatna medalja na seniorskom prvenstvu Balkana. Imao sam četiri meča, protiv izuzetno kvalitetnih takmičara, a u finalu pobijedio sam zvaničnog prvaka svijeta”, rekao je Bjelajac.

Vrhunski kvalitet još jednom je potvrdio Dulović, koji je u finalnoj borbi savladao iskusnog Stefana Joksića iz Srbije 6:1.


Vicešampion svijeta borbu za zlato izborio je pobjedama protiv Hrvata Antonija Grgića 7:0, Đorđa Grubića iz Srbije 1:0 i Makedonca Emila Pavlova, dvostrukog prvaka Evrope, 2:0.

“Dobar test za Evropsko prvenstvo. Nadam se da neće biti jedini i da će ih biti još. Napraviću, nakon državnog prvenstva, malo predaha, da saniram neke povrede. Nadam se najboljem na EP, a do tada je sve samo trening”, rekao je Dulović.

Crna Gora uoči posljednjeg takmičarskog dana ima osam medalja – četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.

Zlatnu medalju osvojio je Vladimir Mijač u katama, dok je bronzana bila Milena Jovanović u borbama, u kategoriji preko 68 kilograma.

Uspješan nastup juče imao je i Igor Dijanić, koji je u konkurenciji veterana preko 45 godina (kategorija preko 85 kilograma) osvojio bronzanu medalju.

Za sjutra predviđene su ekipna takmičenja u katama i borbama.

Šampionat u dvorani Verde okupio je 298 takmičara iz 13 država, članica Balkanske karate federacije.

(Agencija Mina)