02-05-2020

Crveni krst pomogao preko 21 hiljadu porodica, podrška se nastavlja

Crveni krst Crne Gore je od početka pandemije korona virusa pomogao 21150 porodica/pojedinaca širom Crne Gore. Od toga je humanitarne pakete (sa prehrambenim i higijenskim artiklima) dobilo njih 15 589, nabavke su obavljene za 2526 osoba kojima je preporučeno da ne napuštaju svoje domove, a psiho-socijalnu podršku je dobilo njih 3035.


Foto: Crveni krst

"Prethodne nedjelje smo na teren poslali dodatnih 1560 humanitarnih paketa sa prehrambenim i higijenskim artiklima, kao i 100 paketa za bebe i ovu pomoć intenzivno dijele naše opštinske organizacije Crvenog krsta. Pomoć će se kontinuirano dopunjavati, u skladu sa pristiglim zahtjevima, kao i raspoloživim donacijama. Koristimo priliku da se zahvalimo svim donatorima koji su nas do sada podržali. Posebnu zahvalnost dugujemo našim volonterima, bez kojih bi bilo nemoguće realizovati planirane zadatke. Oni su neumorno prisutni na terenu svakog dana. I za njih je trenutna situacija specifična, pa smo posebno ponosni da njihovu spremnost da djeluju u svim okolnostima, kako bi pomogli onima kojima je njihova pomoć potrebna", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Kako su objavili, prethodne nedjelje su im donaciju uputili zaposleni NLB banke, koji su prikupili sredstva za 400 paketa za bebe, kao i "Gradina" iz Rožaja u vidu 200 paketa hrane, za socijalno ugrožene porodice u Rožajama i Petnjici.

"I neke opštinske organizacije Crvenog krsta su dobile donacije od lokalnih donatora. Volonteri Crvenog krsta pružaju podršku i drugim organizacijama i institucijama u podjeli humanitarne pomoći za posebne ugrožene grupe", zaključili su.