20-10-2021

Danas četvrtfinalne borbe za pet naših boksera

Crnogorski bokseri Damjan Liješević, Luka Gačević, Đorđe Smolović, Tomislav Đinović i Đorđije Lainović danas imaju čevrtfinalne borbe na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi.


Foto: BSCG

U sesiji od 14 sati nastupiće jedino Luka Gačević. Njegov protivnik u kategoriji do 60 kligrama biće Njemac Enriko Kliš. Borba crnogorskog i njemačkog reprezentativca je osma po redu u ringu A.

Od 18 časova mečeve će imati i naši ostali bokseri. Rival Damjana Liješevića u sedmoj borbi kategroije do 67 kilograma (ring A) biće Danac Hovling Viktor Kruse. U trećoj borbi u ringu B rukavice ukrstiti naš Tomislav Đinović i jermenski reprezentativac Manvel Petrosjan. Oni se takmiče u kategoriji do 57 kilograma.

Nakon Đinovića slijede mečevi Đorđa Smolovića i Đorđija Lainovića. Smolović će boksovati sa Estoncem Makarom Vdovitšenkom u kategoriji do 71, a Lainović protiv Grka Isidorosa Kefalinosa u čevrtrfinalu kategorije do 92 kilograma.

Svaka eventualna pobjeda podrazumijeva i novu medalju za našu reprezentaciju.

Višestruka šampionka Evrope Bojana Gojković juče se plasirala u polufinale i obezbijedila sigurnu bronzanu medalju za Crnu Goru. Članica BK Budva bila je bolja od Španjolke Najare Arojo Rodrigez u četvrtfinalnom meču kategorije do 57 kilograma.

Takmičenje je u 1/16 finala prošle subote završio naš Marko Mijović. Kao učesnik prvenstva bio je prijavljen i Nikola Radenović, ali on je skinut sa spiska reprezentativaca.

Šampionat starog kontinenta na programu je do 24. oktobra.


M.S.