25-03-2024

Danas predstavljanje projekta za reformu obrazovanja

Danas će biti predstavljen projekat “Kvalitetno obrazovanje za svako dijete,” čiji je cilj razvoj sveobuhvatne Strategije za reformu obrazovanja od 2025. do 2035, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Danas predstavljanje projekta za reformu obrazovanja | Radio Televizija Budva

Foto: Ministarstvo prosvjete

U saopštenju se navodi da će projekat predstaviti MPNI, u sardanji sa UNICEF-om i Delegacijom Evropske Unije (EU) u Crnoj Gori.

Iz MPNI su kazali da će Strategijom za reformu obrazovanja biti definisana vizija obrazovanja, glavni ciljevi, kao i aktivnosti koje je potrebno sprovesti da bi oni bili postignuti.

“Projektom je obuhvaćen niz intervencija usmjerenih na unapređenje kvaliteta i pravičnosti obrazovanja, kao i osiguravanje širokog konsultativnog procesa i mobilizacije svih aktera u pripremi nove Strategije”, kaže se u saopštenju.

Na prezentaciji projekta će govoriti ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ambasadorka EU Kristina Oana Popa, kao i šef predstavništva UNICEF-a Huan Santander.

O projektu će govoriti i predstavnica i predstavnik učenika Jasmina Beriša i Balša Kićović, dok će ključne ciljeve projekta predstaviti vršilac dužnosti direktorice Direktorata za srednje obrazovanje i koordinatorka projekta Marija Gošović.