15-08-2022

Danas sastanak iza zatvorenih vrata: Razmatra se problem prosvjetnih radnika Budve, prisustvuje i premijer

U cilju rješavanja stambene problematike budvanskih prosvjetara, koji od 2. avgusta protestuju ispred zgrade Opštine Budva, za danas je zakazan sastanak koji će biti održan u Podgorici iza zatvorenih vrata, saopšteno je našem portalu iz Organizacionog tima podstanara.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kako je za portal RTV Budva kazala profesorica Marija Vukićević, članica Organizacionog tima podstanara, sastanku će ispred zadrugara i Organizacionog tima prisustvovati profesor Krsto Vuković, zatim premijer Dritan Abazović, predstavnici lokalne samouprave Nikola Jovanović i novi predsjednik Opštine Milo Božovic, predstavnici Ministarstva prosvjete i predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović.

Ona napominje da u Organizacionom timu nemaju informaciju da li će na sastanak doći direktor Stambene zadruge “Solidarno” Zoran Stanišić.

“Od danas umnogome zavisi šta će biti sa nama, jer pretpostavljamo da sjutra nećemo imati previše vremena na sjednici Odbora za obrazovanje. Nadamo se da će danas biti donesena odluka koja će se sjutra samo formalizovati”, kazala je Vukićević.

Podsjetimo, tridesetak prosvjetnih radnika iz naše grada već 14 dana protestuje u administrativnom centru Budve, a prema Vladi Crne Gore uputili su dva zahtjeva. Prvi je hitno useljenje u stanove u naselju Dubovica, drugi da cijena kvadrata bude 650, a ne 890 eura.

Radovi u Dubovici su počeli 2013. godine. Kamen temeljac za zgrade budvanskih prosvjetara postavljen je krajem maja 2015. godine, a tada je bilo predviđeno da radovi budu završeni u roku od 18 mjeseci.


M.S.