08-03-2023

Danas Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Govoriće se o bezbjednosti sudova

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za danas petu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj će se govoriti o unapređenju bezbjednosti objekata pravosudnih institucija, u kontekstu posljednjeg nemilog događaja na ulazu u Osnovni sud u Podgorici.

Danas Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Govoriće se o bezbjednosti sudova | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, gov.me

Na dnevnom redu sjednice Vijeća će se naći i Izvještaj Savjeta za informacionu bezbjednost o preduzetim aktivnostima povodom rješavanja sajber napada, kao i Izvještaj o pitanjima iz djelokruga rada Vijeća za period od 13. juna do 13. decembra 2022. godine.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, čine članovi: Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

U skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost pozvani su i: direktor Uprave policije Zoran Brđanin, predsjednik Ustavnog suda Budimir Šćepanović, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsjednica Tužilačkog savjeta Tatjana Begović, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vukčević, predsjednica Sudskog savjeta Vesna Zvicer, predsjednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović, predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, ministar javne uprave Maraš Dukaj i generalni direktor Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise u Ministarstva javne uprave Dušan Polović.

(RTCG)