07-05-2024

Debitantski album The Grupe nedavno objavljen u produkciji PGP RTS

Nedavno je iz produkcije PGP RTS distribuiran prvi album The Grupe "Ptice raznih lica" sa osam pjesama za koje je tekstove napisao saksofonista Željko Vasović. Devetočlana grupa nastupa širom Crne Gore od 2016. godine, a nakon izdavanja albuma uslijedili su pozivi za nastupe na mnogim muzičkim festivalima.


Foto: The Grupa

Album "Ptice raznih lica" objavljen je u tiražu od 1.500 primjeraka, a materijal se nalazi i na svim digitalnim platformama, njih oko 150.


Osam pjesama na debi albumu, Printscreen: YouTube/PGP RTS

Na izdanju se nalazi osam autorskih kompozicija različitih žanrova - od popa i roka do fankija i bluza, o čemu je za Budvansku hroniku govorio saksofonista i tekstopisac Željko Vasović

"Zato sam i nazvao CD "Ptice raznih lica". Generalno, moji tekstovi uvijek govore o nekim životnim stvarima. Sama zamisao da je nekom čovjeku voljena osoba otišla na kraj svijeta, mene je asocirala na Australiju. Eto, malo sam se pozabavio geografijom i nekim australijskim terminima", istakao je Vasović.



(Izvor: YouTube/The Grupa)

Kako je kazao, cilj je da debitantski album predstave crnogorskoj i regionalnoj publici.

"Mi smo se, kao većina grupa danas, okupili kao cover bend, međutim uvijek je bio cilj autorski rad. Eto, napravili smo korak sa prvim CD-om i definitivno je cilj neka prezentacija. Ako to ne čuje što više ljudi, onda to sve nema poentu. Imamo plan da idemo po regionalnim festivalima i da prezentujemo naš autorski rad, do sljedećeg CD-a. Posao već ide, kreće razrada novih pjesama i obećavamo da ćemo biti vrijedni", naveo je saksofonista The Grupe.

The Grupa su: Đorđa Petrović Poljak (vokal), Predrag Batuta (vokal), Enver Kikić (vokal i bas gitara), Petar Bukilica (gitara), Dario Maršić (klavijatura), Anto Milošević (bubanj), Sava Rajković (truba), Željko Vasović (saksofon) i Meša Kerović (trombon).

Članovima The Grupe oko muzike su pomagali i Nebojša Ćulafić i Zlatko Ljubanović iz Budve, kao i Perica Marković iz Kotora. Većinu aranžmana uradio je Aleksandar Saša Gajić, a par njih Božidar Bole Martinović i Branko Marković.

Album "Ptice raznih lica" možete preslušati na YouTube kanale izdavačke kuće PGP RTS na sljedećem LINKU.