13-01-2015

Decembarski račun 40,2 eura

Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 40,2 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Decembarski račun 40,2 eura | Radio Televizija Budva

Iz EPCG su naveli da domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,7 EUR, dok je najveća potrošnja u decembru očitana u Kotoru i Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 49 EUR.

Domaćinstva su u decembru potrošila 116,05 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 19 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju, odnosno pet odsto manje u poređenju sa potrošnjom iz decembra 2013. godine.

"Povećanje potrošnje uslovljeno je padom temperature, naročito posljednjih dana decembra. Dnevni maksimum ostvaren je 31. decembra i iznosio je 10,47 hiljada megavat sati (MWh) za distributivne kupce, skoro 40 odsto više u odnosu na novembarski rekord“, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će račun vrijedan preko 150 EUR dobiti 1,6 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 EUR očitana kod 3,77 odsto potrošača.

Decembarske račune umanjene za iznos popusta od deset odsto za redovne platiše dobiće čak 147,7 hiljada kupaca, koji su članovi Zlatnog tima, što je skoro deset hiljada više nego u novembru.

Iz EPCG su podsjetili da će izvlačenje dobitnika drugog kola nagradne igre Zlatni član dobija stan biti organizovano 20. januara, a pravo učešća imaju članovi Zlatnog tima.

Glavna nagrada u drugom kolu je stan u Podgorici površine 75 metara kvadratnih, kao i turistički aranžmani za putovanje u inostranstvo, elektronski uređaji i vrijedni vaučeri za trgovinu.