23-11-2021

Delegacija grada Bodruma u posjeti Akademiji znanja

Delegacija iz turskog grada Bodrum, sa guvernerom Bodruma Bilgehanom Bayerom, predsjednikom Opštine Ahmetom Arasom na čelu, posjetila je „Akademiju znanja“, gdje su se, u razgovoru sa izvršnom direktoricom Valentinom Bellenger upoznali sa radom ove ustanove.



"Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Privredne komore İBRAHİM AKKAYA, predsjednik Upravnog odbora Azka Group BÜLENT KAYA, predsjednik Udruženja hotelijera Bodrum ÖMER DENGİZ, izvršni direktor ARSU Cons. poljoprivrede i obnovljive energije ÖZGÜR DEMİR, vlasnik ARSU poljoprivrede i obnovljive energije MURAT GÜNGÖR, privatni sekretar Opštine Bodrum/ MURAT İSKENDER YAŞAR i ovjereni prevodilac Opštine Bodrum DAMLA BİLDİ. Ispred „Akadmije znanja“ na sastanku su bili predsjednik Odbora direktora „Akademije znanja“ Aleksandar Franeta, član Odbora direktora Ana Kažanegra, dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković i profesor Ivo Armenko", saopšteno je iz Akademije znanja.

Direktorica Akademije znanja Valentina Bellenger kazala je da joj je izuzetno zadovoljstvo i čast što je imala priliku da bude domaćin delegaciji iz Turske, sa guvernerom grada Bodruma i predsjednikom Opštine nsa čelu, te da ih upozna sa poslovanjem Akademije i njenim sadržajima, a o samoj temi razgovora.

„Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja, odnosno donacija, kao i saradnji na polju razmjene znanja, iskustava i saradnje na polju edukacije studenata. Akademija znanja je za ro uvijrk otvorena i spremna“, istakla je Bellenger.

Još jednom je, kako su istaklai, razmotrena mogućnost investiranja u solarne panele na krovu Akademije, kako bi se što prije i cjelishodnije pristupilo realizaciji, kao i o ostalim potencijalnim investicijama.

Posjeta Akademiji znanja realizovana je u okviru četvorodnevne posjete za delegaciju interesantnim ustanovama i značajnim za grad Budvu, te su, do posjkete Akademiji, dočekani i u i JP Morsko dobro i HTP „Budvanska Rivijera.