20-06-2023

Delegacija iz Budve posjetila Novi Sad povodom formiranja Mreže turističkih gradova

Predstavnici TO Budve i JP Morsko dobro su na poziv i inicijativu Turističke organizacije Novog Sada boravili u najvećem gradu Vojvodine gdje su se sa predstavnicima gradova i turističkih organizacija iz Beograda, Herceg Novog, Banjaluke, Tuzle, Skoplja i Turističke organizacije Srbije susreli na temu formiranja Mreže turističkih gradova.


Foto: TOB

"Cilj Mreže nakon ovog prvog sastanka je taj da zajedno nastupamo na trećim tržištima, odnosno na tržištima koja su daleko od regiona kako bi zajednički privukli turiste upravo iz tih zemalja. Drugi cilj je bolja saradnja između gradova u regionu, odnosno privlačenje turista jedni ka drugima da pomognemo obogaćivanju turističe ponude i povećamo broj dolazaka i noćenja.


Kralj/Foto: printscreen

Jasno je da kada sarađjete sa ljudima iz tako važnih gradova u regionu da to samo može biti boljitak za nas. Sledeći koraci su ti da ćemo nastaviti da idemo ka formalizovanju te Mreže turističkih gradova i vjerovatno uključivanju još nekih gradova iz regiona tako da sigurno da će postojati interesovanje i drugih gradova iz Crne Gore i regiona", kazao je u izjavi za Polis Nikola Kralj predstavnik Turističke organizacije Budva.