20-09-2023

Demokrate Budva: Odluka o EPK kap koja je prepunila čašu, staviti tačku na teatar apsurda

Poštovane građanke i građani, naša Budva nije uspjela da postane Evropska prijestonica kulture! Nažalost, činjenica da je aktuelni predsjednik Opštine u pritvoru, je očigledno bila kobna za kandidaturu Budve!, saopšteno je iz OO Demokrata Budva.


Foto: Demokrate Budva

Iz te partije ocjenjuju da je, kako kažu, protraćena šansa generacije za kvantni skok u razvoju Budve i Boke kroz realizacuju projekata, prije svega u oblasti infrastrukture i kulture.

"Sada nam preostaje da probamo sakupiti parčiće razorenog grada i turističke destinacije, i da probamo svi zajedno, sa novim ljudima, novim licima, da vratimo Budvu na pravi kolosjek", navode budvanske Demokrate.

Kako su poručili, bez trunke političke ostrašćenosti i loše namjere, apeluju i pozivaju lično, gospodina Božovića i gospodina Jovanovića, da podnesu ostavke.

"I da, nakon što dogovorom obezbijedimo elementarno funkcionisanje građana Budve, preduzmemo ono što je logičan slijed događaja. Skratimo mandat i sprovedemo vanredne lokalne izbore kao izlaz iz krize bez presedana u kojoj se naša Budva našla!", navodi se u saopštenju.

Oni ocjenjuju da nije mali uspjeh i naći se u samom finalu izbora za EPK, i na tome čestitaju, prije svega, nezavisnoj kulturnoj sceni Budve.

"Ali današnji dan i odluka kojoj svjedočimo je zaista kap koja je prepunila čašu i ovdje se mora staviti tačka na teatar apsurda koji se u Budvi odvija već nepunih godinu dana, a svoj vrhunac doživljava posljednjih mjeseci!", smatraju u Demokratama.

Poručuju da je vrijeme da se pristupi odgovorno i ozbiljno u riješavanju krize, te navode da su spremni da daju
svoj doprinos riješenju.

"Ako ima elementarno ozbiljnih i odgovornih ljudi u redovima liste “Budva na prvom mjestu - Milo Božović”, shvatiće da su grad već dovoljno koštali i da je sad vrijeme da okrenemo novi list, sve drugo bilo bi pogrešno do te mjere da bi doveli u pitanje samo postojanje opštine i normalan život svakog njenog građanina i privrednog subjekta, u svim segmentima. Ostavke gospodo, kao čin odgovornosti i kao potvrda da i dalje uzimate realnost u obzir, pa onda dogovor i izbori, i na kraju sud građana kao putokaz za buduće vrijeme!", zaključuje se u saopštenju OO Demokrata Budva.