07-06-2020

Demokrate Budva: Pipremamo krivične prijave zbog korupcije i Luke Budva

Svjesni beznađa u kome su se našli, a koje je prouzrokovano apsolutnim nesnalaženjem u političkim vodama i diletantizmom, DPS se hvata za slamku ne bi li spasili sebe od neviđene bruke koja ih je zadesila, saopšteno je u reagovanju OO Demokrata Budva na podnošenje prijave predsjednika OO DPS Budva, Predraga Jelušića protiv funkcionera Demokrata. Kako ističu, u narednim danima će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih za korupciju Stevana Džakovića, kao i prijavu protiv Predraga Jelušića i drugih odgovornih vezano za Luku Budva.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nakon vrlo neprijatnog sastanka kod šefa, Mila Đukanovića, Predrag Jelušić je došao do fantastične ideje – podnošenje krivičnih prijava protiv funkcionera Demokrata. Naravno, samu krivičnu prijavu nam ne pada na pamet da komentarišemo, jer i ona je rezultat upravo tog beznađa sa kojim se DPS suočava uslijed spoznaje da će zbog katastrofalnog rada i posljednjih nelogičnih i krajnje sebičnih poteza doživjeti jako loš rezultat za par mjeseci. Po svim istraživanjima, najgori otkad ova partija postoji u Budvi. I to je svakako logičan epilog nakon svega što su ovom gradu uspijeli da urade za vrijeme njihovog postojanja.

Znaju oni vrlo dobro da je predsjednik SO Krsto Radović sve zakonske rokove i staturne i poslovničke obaveze ispoštovao, zato im ne pada na pamet da se obrate jedinoj nadležnoj ustavi, već se obraćaju svojoj koleginici iz Izvršnog odbora DPS Budva, ministarki Suzani Pribilović i državnim tužiocima, misleći da će neki efekat postići time. Već je gospođi ministarki stavljeno do znanja koliko nas interesuju njena mišljenja, a posebno koliko nas obavezuju, a opet ćemo – krivična prijava je kruna pravničkog neznanja unutar protivustavno deklarisane većine. DPS je do te mjere degradiran i čak je i njihove članove, odbornike i funkcionere sramota svega što radi rukovodstvo u ovim danima, da nisu htjeli imenom i preziimenom da potpišu prijavu, već su potpisali Opštinski Odbor, što je stvarno presedan.

Ono što će takođe uslijediti u narednim danima, jesu nove krivične prijave, koje ćemo mi podnijeti protiv svih odgovornih i umješanih u korupciju i kupovinu odbornika Džakovića, kao i za lažno prijavljivanje. Posebno ćemo pratiti šta je ono što će eventualno isposlovati Džaković i DPS, a što je odbio Dragan Krapović da mu učini u zamjenu za podršku u Skupštini Opštine iz razloga što je svaki uslov i zahtjev bio apsolutno nezakonit. Naravno, daleko od toga da su to otvorene liste.

Takođe, sa velikim zadovoljstvom pripremamo krivične prijave protiv Predraga Jelušića i drugih odgovornih vezano za Luku Budva, ali i i neke druge poslove u koje je ukljčeno Morsko dobro i sam gospodin Jelušić.

Moraju da shvate težinu njihovih zloupotreba službenog položaja, pljački, uskraćivanja i zloupotrebe biračkog prava i svih drugih kriminalnih radnji koje rade otkad postoje, jer je licemjerno čak i pomenuti da se time bilo ko u opoziciji bavi time, a posebno Demokrate. Njihovi članovi i dojučerašnji simpatizeri to odlično shvataju i zato ih uveliko i napuštaju poslijednjih dana. Nama je dovoljna satisfakcija da nastavimo odbranu grada upravo sva podrška i čestitike koje čujemo ovih dana, bukvalno od svih građana, nevezano kojoj političkoj strukturi pripadali ili je podržavali do sada. Jer svi shvataju koliko je sraman potez u jeku pandemije i situacije kada smo na pragu ogromne ekonomske krize, na par mjeseci od izbora, ekonomsku politiku gurnuti po strani i posegnuti za korupcijom odbornika, ne bi li se kako dohvatili fotelja na par mjeseci.

Vrlo brzo će imati priliku da se izmjere i već je jasno da će ih građani žestoko kazniti za ovu sramotu koju priređuju svima ovih dana.

I na kraju, uzalud pokušavate da nam pripišete dešavanja ispred prostorija Skupštine opštine Budva, kad vrlo dobro znate da tamo nije bilo naših pristalica. Uostalom, navikli smo na vaše izmišljotine, tako da se na njih nećemo posebno ni osvrtati, osim što ćemo konstativati da su vam laži došle na naplatu. Što se prije pomirite sa izgubljenom Budvom to ćete prije izaći iz političke kome u koju ste sami upali.