10-02-2020

Demokrate: Saopštenje povodom renoviranja Pedijatrije Doma zdravlja

Povodom otvaranja renoviranog odeljenja pedijatije u budvanskom Domu zdravlja, saopštenjem se oglasila Dr Anđela Bečić iz Demokrata.

Demokrate: Saopštenje povodom renoviranja Pedijatrije Doma zdravlja | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Domu zdravlja Budva gravitira populacija od 20.680 ljudi svih uzrasnih kategorija. Pretpostavlja se da je taj broj jos veći, zbog određenog broja stanovnika našeg grada koji imaju status privremenog boravišta, a tokom turističke sezone broj posetioca do četiri puta premašuje broj stanovnika Opštine Budva.

Dom zdravlja zaslužuje da mu šira društvena zajednica posveti mnogo više pažnje, pored jedinice lokalne samouprave a tiče se investicionog održavanja, sve sa jednim ciljem, da se usluga upotpuni i da bude kvalitetnija, te da se na taj način može odgovoriti svim izazovima potrebnim za dobru zdrastvenu uslugu građana naše opštine.

Demokrate su krajem 2018. godine podnele Predlog da se za plan uređenja prostora i investicije za 2019 godinu uvrsti renoviranje Doma zdravlja Budva, tačnije pedijatrije. S obzirom da se radi o jednoj veoma osetljivoj populaciji smatrali smo da je potrebno početi od najmlađe uzrasne kategorije. Kako je naš predlog uvršten u plan investicija, a ove godine i realizovan, iskazujem izuzetno zadovoljstvo što će naši najmlađi sugrađani imati dobre uslove za lečenje a osoblje prostorije za prijatniji rad.

Iako je u nadležnosti Ministarstva zdravlja, Opština Budva je pokazala izuzetnu spremnost i volju da pomogne u sanaciji postojećeg prostora Doma zdravlja, imajući u vidu činjenicu da na taj način činimo dobrobit za celokupnu zajednicu a samim tim i podižemo kvalitet zdravstvene zaštite.

Još jednom iskazujem zadovoljstvo povodom otvaranja novih prostorija pedijatrije i zelim puno uspeha u daljem radu".


Dr Anđela Bečić