22-06-2020

Demokrate: Za Nikolića primjerna sile i batinjanje građana prihvatljiv okvir ponašanja vlasti

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na izjavu Andrije Nikolića, poslanika DPS-a i koordinatora te partije za Budvu. Kako su kazali, Nikolić opet pokazuje privrženost političkoj školi Vuka i Voje, čije osnovne principe slijepo promoviše i kada su u pitanju aktuelni događaji u Budvi.


Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Tako je za Nikolića primjena sile, batinanje građana i angažovanje do zuba naoružanih policijskih i parapolicijskih formacija prihvatljiv okvir ponašanja vlasti. Vjerovatno i jeste za njegovo poimanje imajući u vidu da ga je upravo iznjedrio planetarno poznati, priznati, a ujedno i poslednji autokratski režim na tlu Evrope.

Za pravni sistem koji funkcioniše u vlasti koju promoviše Nikolić, falsifikovanje pečata i zloupotreba djelovodnika je uobičajna pojava, pa nas i ne čudi što svaka javno izgovorena riječ Nikolića izgleda čudno i bez ikakvog uporišta u realnosti.

Tako Nikolić prijeti krivičnim prijavama zbog poštovanja Ustava i zakona Crne Gore, a sa druge strane opravdava do sada neviđeni kriminal, siledžijstvo, nasilje, protivustavno i anticivilizacijsko djelovanje.

Pokušaj uspostavljanja vlasti koja nije proistekla iz slobodne volje građana izražene na demokratskim izborima, po svim civilizacijskim i međunarodnim standardima predstavlja klasični državni udar. Ako Nikolić ne vjeruje u ovu definiciju, preporučujemo mu da pita svog šefa Đukanovića, inače jednog od najboljih đaka u školi Vuka i Voje gdje se sa posebnom pažnjom izučava nasilje, ali i udari svih vrsta, između ostalog i državni.

Mi nemamo namjeru da politici i političarima koji i likom i djelima zastupaju prošlost, objašnjavamo šta je to vladavina prava i demokratija, imajući u vidu da su to za njih potpuno nepoznati pojmovi. Ali čvrsto obećavamo da njihova diktatura neće pobijediti slobodnu volju građana, mir i evropski put Crne Gore.