03-10-2016

Demokratski front: Moramo zajednički da zaustavimo ruiniranje Budve

Demokratski front: Moramo zajednički da zaustavimo ruiniranje Budve | Radio Televizija Budva

"Blokirane plaže, srušena dječja igrališta i teniski tereni - to je slika Svetog Stefana danas, poslije 20 godina nazovi gazdovanja od strane DPS-a.

Građani Svetog Stefana, svi mi, postali smo građani drugog reda u sopstvenom gradu. Ne možemo da priđemo sopstvenim plažama. Njih su prvo "kidnapovali" tzv. zakupci pod patronatom njihovih DPS pokrovitelja i praktično digli kineski zid ko najdragocenijeg dobra naših građana. Mi, obični ljudi, stanovnici Budve i Sv. Stefana, ne da ne možemo da upravljamo sopstvenim dobrom, sopstvenim plažama, mi više ne možemo ni da im priđemo. Glavni put koji vodi do obale je blokiran.

Nama i našoj djeci je praktično onemogućeno i da se okupamo u tom, sada njihovom, privatnom moru. Od sedam plaža koje pripadaju Sv. Stefanu građani kao siročići mogu da koriste manje od 100 metara i to najgoreg poteza na obali.

Mi iz novina saznajemo da je neko nekome za neki novac prodao ni manje ni više nego Miločer - naš Miločer, koji nam je otet i izgleda stavljen kao i sve drugo što išta vrijedi u privatne džepove.

Radna mjesta u hotelima su ništa drugo do meneta za kupovinu glasova na izborima - u njima se zapošljavaju samo simpatizeri onih koji već 20 godina vedre i oblače po Budvi. A našoj djeci su velikodušno namijenili kladionicu i ulicu, i od najljepšeg mjesta na Mediteranu napravili svoje zabrane i opštu pustoš.

Demokratski front će revidirati sve ugovore o zakupu najatraktivnijih lokacija na crnogorskom primorju i zaustaviti praksu nasilne političke privatizacije obale. Naše plaže i naše more biće sačuvani za nas i naše potomstvo. Mi moramo zajednički da zaustavimo ruiniranje našeg mjesta Budve i našeg života i to 16. oktobra glasanjem za redni broj 9. Ovim putem pozivamo gradjane da nam se pridruze na konvenciji 5.10.2016. god u 19.00h u Mediteranskom sportskom centru", kazala je Nataša Mitrović kandidatkinja za odbornicu DF-a.