16-12-2020

DF Budva: Kukavičlukom protiv istine - "ko krade taj i laže”

Od skupštinske rasprave o radu policije očekivano, pobjegli su i policija i njihovo političko krilo jer nisu imali trunke ljudske ni političke hrabrosti da se suoče sa istinom. A istina je da su zarad dva mjeseca vlasti poput najgorih tirana, privatnom vojskom i policijom prebijali i zastrašivali građane tražeći načina da zaokruže 30 milionsku pljačku građana, navodi se u reagovanju DF Budva, povodom, kako su kazali, brutalnih neistina koje su predstavnici odlazećeg odbora DPS Budva iznijeli na račun njihovih predstavnika i funkcionera.



"Upad u zgradu Opštine bio je pokazna vježba Đukanovićevih kerbera kako će isti upadati u naše crkve, hramove i manastire ne bi li i njih preoteli, opljačkali i rasprodali. O opskurnom lokal DPS apartčiku Gvozdenoviću (kad porastem želim da budem Brano) koga niko u gradu u kojem je rastao ne poznaje, ne treba mnogo trošiti riječi. Da ima ikakvog značaja ili trunke integriteta ne bi bio u DPS-ovim krvavim odborničkim klupama koje mirišu na suzavac", navode iz DF-a.

On je, kako dodaju, pobjegao iz skupštinske sale pravo u stanicu policije, kako bi na mjesto zločina ponovo pozvao policiju da upadne u zgradu Opštine i njega postavi za predsjednika .

"Ali nije računao na to da je i policija shvatila novu realnost, pa mu je nakon odbijanja rečeno da samo može da podnese prijavu, naravno lažnu, što njemu nije nikakav problem jer se ne rukovodi onom narodnom Miljanovom o poštenju i časti već onom drugom narodnom ”ko krade taj i laže”. Koliko god nekulturom pokušavao da sakrije sopstvenu odgovornost u državnom udaru na opštinske vlasti, neće mu poći za rukom jer nam je dobro poznata njegova uloga. Da li je Gvozdenović, ohrabren nekom čudnom retorikom koju smo imali prilike da čujemo sa državnog nivoa pomislio da ćemo tek tako zaboraviti policijsku torturu nad građanima Budve koji su branili svoju izbornu volju? Koliko god nekulturom pokušavao da sakrije sopstvenu odgovornost u državnom udaru na opštisnke vlasti, neće mu poći za rukom jer nam je dobro poznata njegova uloga. Ovaj noćni šetač po opštinskim kancelarijama, dzepario je preostale lične stvari službenika i funkcionera i preturao fioke tražeći pečate za njihove nelegitmne odluke kako bi ih objavio u Sluzbenom listu. Tokom jedne od njegovih šetnji opštinskim kancelarijama nestao je lap top kafe kuvarice, sako sluzbenice i novčanik u kojem je bilo 13 eura", ističu u saopštenju.

Iz budvanskog Demokratskog fronga Gvozdenoviću poručuju da Budva ne zaboravlja, ali i da niko više nema pravo da se kocka sa njihovim životima i njihovim glasovima.

"Budvanski DPS je doživio debakl za koji isključivo sam snosi odgovornost, da je tako pokazuje i činjenica da su im glavni jurišnici postali gradski anonimusi izgubljeni u vremenu I prostoru. A što se mladog Gvozdenovića tiče, predlažemo mu da izdrži do kraja mandata i na sljedećim izborima ugasi svjetlo u kancelarijama budvanskog odbora svoje partije. Mi ćemo i dalje podsjećati DPS i njihove dokonike šta su uradili u Budvi, naročito sada kada imamo pune ruke posla da saniramo svu štetu koju je ova grupacija otimača i diletanata proizvela nakon samo dva mjeseca vršenja vlasti. Bilo ne ponovilo se više nikada", zaključuje se u saopštenju.