14-09-2020

Direktorat za vanredne situacije upozorava na povećan rizik od požara

Na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, obavještava javnost da će u periodu od 13. do 17. septembra 2020. godine, centralni i primorski dio biti pod povećanim rizikom od požara, a situaciju na području Podgorice i Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima.

Direktorat za vanredne situacije upozorava na povećan rizik od požara | Radio Televizija Budva

Foto: Portal Zlatarpress

"Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara. Takođe, u navedenom periodubiće pojačan inspekcijski nadzor, a na mjestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije", navode u saopštenju i dodaju:

"Svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciju, a službe zaštite i spašavanja podići će nivo operativne spremnosti kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara."