16-10-2014

Direktorica Diplomatske akademije i direktorica bugarskog Diplomatskog instituta u posjeti Opštini Budva

Direktorica Diplomatske akademije, Satka Hajdarpašić i direktorica bugarskog Diplomatskog instituta, Tanja Mihajlov bile su danas u zvaničnoj posjeti Opštini Budva.

Direktorica Diplomatske akademije i direktorica bugarskog Diplomatskog instituta u posjeti Opštini Budva | Radio Televizija Budva

Ovom prilikom g-đa Hajdarević je upoznala predsjednika Lazara Rađenovića sa dosadašnjom bogatom saradnjom dvije diplomatske akademije koja se realizuje u vidu organizacije različitih obuka, kao i kroz razmjenu iskustava tokom pregovora sa Evropskom unijom.

G-đa Mihajlov je istakla da Bugarska podržava Crnu Goru na putu prema EU, te da se u budućnosti može očekivati pomoć u izgradnji i snaženju administrativnih kapaciteta, ali i drugih prioritetnih oblasti.

U organizaciji Diplomatske akdemije prvi put u Budvi ovih dana ogranaizovana su i dva seminara na temu ekonomije i evropskih integracija.

Predsjednik Rađenović je iskazao svoje zadovoljstvo u ciju razvoja kongresnog turizma, što su se opredjelili upravo za Budvu i ujedno da se nada da će nastaviti sa ovom praksom. Zahvalio se direktorici bugarskog Diplomatskog instituta na podršci koju upućuje crnogorskoj Akademiji i upoznao ih sa nekima od značajnih projekata Opštine Budva, sistemom za zbrinjavanje otpadnih voda, projektom građanskog biroa koji počinje sa radom 1. janura 2015. godine, aktuelnim investicijama, razvoju sportskog i ruralnog turizma, kao i o značaju manifestacija koje se odvijaju na području Budve.