28-02-2020

Dječaci iz Budve nižu uspjehe u vaterpolo sportu

Da se u PVK Budva radi na visokom nivou, s osobitim akcentom na mlađe kategorije, apsolutno ide u prilog nedavni uspjeh generacije 2008.

Dječaci iz Budve nižu uspjehe u vaterpolo sportu | Radio Televizija Budva

Ekipa "Budve" (Foto: fb/pvkbudva)

Mladi vaterpolisti, koje sa klupe predvodi trener Aleksandar Aleksić, na Turniru Olimpijskih nada održanom od 14. do 16. februara na bazenu "Dragan Trifunović", rutinski su osvojili prvo mjesto. Samim tim "Delfini" su, popravili rezultat iz minulog nadmetanja u Cavtatu, te došli do šampionske titule.

Oni su nastupili u sljedećem sastavu: Andrija Rajović, Stefan Kruta (kapiten), Luka Kotarac, Luka Dragović, Jovan Radić, Pavle Dabić, Đuro Racanović, Luka Savić, Aleksa Parezanović, Andrija Aleksić, Maksim Mijatović, Milo Čupić, Balša Stefan, David Miočinović, Matija Franeta, Dragan Vukčević, Luka Popović, Petar Nikolić i Strahinja Nešević.

"Prošle godine smo napravili selekciju koja je donijela prvo mjesto na Prvenstvu Crne Gore. Kasnije smo radili, imali ljeti momenata gdje smo malo pali, ali djeca su naučila i da izgube po koju utakmicu. Sada smo ubjedljivom igrom u konkurenciji osam ekipa osvojili Turnir Olimpijskih nada. Dobili smo u polufinalu i finalu protivnike sa 6:0 što nije odavno bio slučaj. Izuzetno sam zadovoljan ovom generacijom" , istakao je za naš portal trener Aleksić.


Aleksić sa igračima (Foto: fb/pvkbudva)

"Svaki dječak je dobio šansu, a u postavi smo imali trojicu igrača rođenih 2010. Na osnovu njihovog zalaganja, u pripremnom periodu započetog prošlog mjeseca, bio sam ubijeđen da smo najbolji tim na turniru" , kazao je trener Aleksić.

Nagrada za najboljeg igrača pripala je Maksimu Mijatoviću.

"Trudili smo se na treninzima i došli do prvog mjesta. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro" , rekao je Mijatović kojem je, inače, uzor u vaterpolu prvotimac "Delfina" Savo Ćetković.


Mijatović i direktor Franeta (Foto: fb/pvkbudva)

Utiske je sumirao i kapiten Stefan Kruta.

"Prvo treba da se zahvalim našem treneru koji nas je pripremio. Pobijediti finale i polufinale sa nulom je neopisivo. Posebno ću pamtiti finale, bilo je lijepo osvojiti titulu na domaćem terenu."

Sljedeći izazov za generaciju 2008. je takmičenje na prestižnom turniru "Tomo Udovičić". U pitanju je memorijal koji okuplja ekipe iz cijelog svijeta. Ove godine biće održan sredinom aprila.

M.S.