20-02-2020

Djevojčica završila u hitnoj zbog mobilnog telefona!

Produženi zimski raspust bi mogao predstavljati problem roditeljima ali prije svega, njihovoj djeci. Jedna od velikih prednosti današnjice, korišćenje interneta bilo kada i bilo gdje može da rezultira nesvjesnom zloupotrebom te dovesti do neželjenih stanja.


Foto: Ilustracija

Jedan takav slučaj privukao je pažnju javnosti u Srbiji.

Djevojčica od nepunih 18 godina zamjenila je dan za noć, te je, kako prenosi sprski list "Alo", spavala danju dok je noću sa drugaricom igrala igrice i gledala filmove na mobilnom telefonu. Poslije četiri dana takvog "načina" života došlo je do konvulzivnog napada kod djevojčice.

Konvulzije predstavljaju iznenadne napade snažnog, nekontrolisanog grčenja mišića, često praćenog gubitkom svesti. One takođe mogu biti i posljedica nekog oblika epilepsije.

"To još ne znači da je reč o epilepsiji, mora da se odradi čitava dijagnostika. Međutim, postoji danas i termin TV epilepsija, napadi uzrokovani video igricama. U svakom slučaju roditelji moraju da obrate pažnju koliko vremena deca provode za kompjuterom, televizijom, mobilnim telefonima...", istakla je dr Ivana Stefanović za RTS iz beogradske Hitne pomoći.