04-11-2014

Dnevni centar za djecu nakon sporazuma sa Nivelom

Nedavnim uklanjanjem hipoteke sa predmetnih nepokretnosti stekli su se uslovi da predsjednik Opštine Budva Lazar Radjenović potpiše Sporazum o vansudskom poravnanju sa kompanijom Nivel iz Podgorice, na račun neizmirenih dugovanja po osnovu neplaćenih komunalija.

Dnevni centar za djecu nakon sporazuma sa Nivelom | Radio Televizija Budva

Nakon poravnanja Opština Budva će se uknjižiti na prostor od neto 500,34 m2 u novoj zgradi Nivela na zaobilaznici i tako postati vlasnik objekta koji će biti namijenjen Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju. Projekat uredjenja ovog prostora, u skladu sa svim predvidjenim tehničkim standardima, uradjen je od strane “ MAJART&TO” DOO Podgorica i poslat na reviziju i trebalo bi da bude gotov do 1. decembra, a do kraja ove godine Opština Budva raspisaće tender za enterijer.

"U zavisnosti od uspješne realizacije tendera, očekujemo i dinamiku otvaranja Dnevnog centra, ali se nadamo da bi to moglo da bude u prvoj polovini naredne godine" - saznajemo od koordinatorke projekta Milene Marović Bogdanović, menadžerke Opštine Budva.

"Tokom čitavog postupka imamo podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, UNICEF-a koji je zainteresovan da donira jedan dio sredstava za kupovinu didaktičkog materijala, ali i Nevladinih organizacija i gradjana koji žele da se uključe u kupovinu specijalnog vozila za prevoz djece i omladine sa smetnjama u razvoju. Svjesni smo hitnosti otvaranja Centra, s obzirom na to koliko djece sa smetnjama u razvoju živi na teritoriji naše opštine. Obavezali smo se prije svega prema njihovim porodicama, kao i javnosti uopšte, i iskreno se nadam da na putu realizacije ovog projekta neće biti nepredvidjenih tehničkih ili zakonskih prepreka" - istakla je Marović Bogdanović.