21-03-2016

Do 4. aprila predlaganje aktivnosti za obilježavanje Dana Planete Zemlje

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u dnevnom listu „Pobjeda“ i na internet stranici www.morskodobro.com objavilo Poziv zainteresovanim lokalnim NVO da predlože aktivnosti povodom obilježavanja "Dan Planete Zemlje" 2016. godine. Pravo učešća na ovom Pozivu imaju lokalne nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori, isključivo sa sjedištem u opštinama Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj.

Do 4. aprila predlaganje aktivnosti za obilježavanje Dana Planete Zemlje | Radio Televizija Budva

Cilj ovog Poziva je saradnja sa nevladinim organizacijama i dobijanje najboljeg predloga za realizaciju lokalnih aktivnosti povodom obilježavanja 22. aprila, Dana Planete Zemlje u svakoj od 6 primorskih opština, a koje imaju za cilj zaštitu obale, mora i podmorja. Ovim pozivom je planirana dodjela finansijskih sredstava za najbolje ponuđeno riješenje promovisanja Dana Planete Zemlje i to, za po jednu aktivnost u svakoj opštinu pojedinačno, u iznosu od bruto 500 eura.

Predložene aktivnosti moraju ispunjavati sledeće uslove, a Komisija Javnog preduzeća ocijeniće najboljom onu aktivnost koja ima konkretan i vidljiv rezultat i u najvećoj mjeri afirmiše zonu morskog dobra:

 Predložena aktivnost treba biti u duhu uređenja, čišćenja ili sanacije nekog područja u zoni obale, mora ili podmorja

 Aktivnost treba da okupi što veći broj učesnika

 Realizacija aktivnosti mora biti isključivo vezana za zonu morskog dobra

 Aktivnost se realizuje u toku jednog dana i to u perodu od 20. do 22. aprila 2016. godine

 Rezultati aktivnosti moraju biti vidljivi i jasni odmah nakon završetka aktivnosti

 Izvještaj sa fotografijama se dostavlja u roku od 5 radnih dana nakon završetka aktivnosti

Prijava aktivnosti se podnosi na predviđenom formularu koji se može dobiti u Javnom preduzeću ili na web site-u www.morskodobro.com. Prijave sa pratećom dokumenatcijom podnose se na Arhivu Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom, zaključno sa 04. aprilom 2016. godine do 16 časova.