19-03-2018

Do sredine marta stigao 81 zahtjev za legalizaciju

U Budvi je do 15. marta dostavljen 81 zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

Do sredine marta stigao 81 zahtjev za legalizaciju | Radio Televizija Budva

Jedinicama lokalne samouprave na nivou države dostavljeno je ukupno 1,04 hiljade zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz tog Vladinog resora su Dnevnim novinama kazali da je najviše zahtjeva, njih 233, podnijeto u Opštini Herceg Novi.

Slijedi Bar sa 137 zahtjeva, Podgorica sa 121 i Pljevlja sa 91 predatim zahtjevom.

“U Kotor je pristiglo 88 zahtjeva, Budvi 81, a u Tivtu 70 zahtjeva. Slijedi Ulcinj sa 67, Rožaje sa 56, Nikšić sa 26 i Bijelo Polje sa 22 zahtjeva. U Kolašinu je predato njih 19, na Žabljaku i u Beranama po osam, Cetinju šest, Mojkovcu pet i Danilovgradu četiri”, naveli su iz Ministarstva i dodali da u preostalim opštinama od zahtjeva ništa nije pristiglo.

Na pitanje koliko je opština ispunilo zakonsku obavezu dostavljanja odluke o iznosu naknada za opremanje građevinskog zemljišta, od kojih u najvećoj mjeri direktno zavisi cijena legalizacije objekta, u Ministarstvu su kazali da je do sada to učinilo 16 jedinica lokalne samouprave.

“Saglasnost je izdata za opštine Bijelo Polje, Šavnik, Tivat i Mojkovac, kao i za Glavni grad. U toku je usaglašavanje i izdavanje saglasnosti za ostale opštine koje su dostavile predloge odluka, i to za Danilovgrad, Budvu, Rožaje, Gusinje, Petnjicu, Nikšić, Žabljak, Andrijevicu, Plužine, Kotor i Herceg Novi”, kazali su iz Ministarstva.