27-07-2020

Dobbla Galiot: Potpis i posveta zaokružuje jedno poglavlje života

Budvanski reper Dobbla Galiot nedavno je objavio novu pjesmu "Potpis i posveta". Time je kompletiran mikstejp "Pucanj u nebo". Mikstejp, pored posljednje i naslovne numere, čine i pjesme "Moj štand" i "Neam ništa s tim".


Dobbla Galiot, Foto: Privatna arhiva

"Iako je ova pjesma nastala prije svih prehodno objavljenih, odlučio sam da s njom završim projekat. Ona zaokružuje jedno poglavlje života tokom kojeg je nastajao materijal, ali i sublimira neke bitne stavove", kaže Dobbla Galiot za portal RTV Budva.

Miks i master za pjesmu "Potpis i posveta" radio je producent Stevan Mandić, koji je i otpjevao vokale u refrenu.



(yt/dobblagaliot)

Za cijelu priču "Pucanj u nebo", koja je nastajala od kraja pretprošle godine, karakteristično je to što je ona, prema Dobblinim riječima, zapravo metafora za prazan hod, svjedočanstvo o životu u momentu, nedosanjanim snovima i preispitivanju.

"Zadovoljan sam projektom, ako se uzmu u obzir uslovi i cijela atmosfera, urađen je solidan posao, iako uvijek može bolje i produkcijski i marketinški", ističe naš sagovornik.

On je naglasio da je rad na sljedećem projektu već započet.

"Skoro sam bio kod mog prijatelja i kolege Necketa u studiju Radio Katakombe da snimam neke solo i zajedničke pjesme. S obzirom na situaciju oko nas, teško je pričati o okvirnom datumu izlaska, sve u svoje vrijeme", zaključio je perspektivni reper.


M.S.