12-06-2019

Dodijeljene Luče najboljim đacima Druge osnovne škole

Drugu osnovnu školu u Budvi krasile su Luče, osmjesi i radost. Jučerašnjoj svečanoj dodjeli diplome “Luča” prisustvovali su, direktorica škole Zorica Stanković, razredne starješine, učiteljice i roditelji.

Dodijeljene Luče najboljim đacima Druge osnovne škole | Radio Televizija Budva

Nelson Mendela je rekao: "Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da mijenjate svijet." Koliko je naša škola doprinijela da se naoružate znanjem pokazaće vrijeme koje je ispred vas, istakla je na dodjeli, direktorica JU "Druga osnovna škola" Budva, Zorica Stanković.


"U tome vam želim mnogo sreće i ogroman uspjeh. Nema sumnje da se sada obraćam budućim, uspješnim mladim ljudima koji će osvojiti sve sfere nauke i života i da će vaša škola biti ponosna, jer vaši nastavnici vjeruju u vas. Gajim uvjerenje da ćete vi zauvijek biti ponosni na to što ste bili među prvim generacijama koje su postavile temelj Škole, kao i na sve ono što vam je ova škola pružila. Nemojte da dopustite da vas zarobi dogma – živjeti kako drugi misle. Nemojte dozvoliti da buka tuđih mišljenja uništi vaš unutrašnji glas. I najvažnije, imajte hrabrosti da pratite svoje srce i intuiciju, oni nekako već znaju šta želite da postanete, sve ostalo je samo iluzija ispravnosti. Snove koje sada sanjate nikada nećete tako jasno vidjeti kao danas i zato sjećajte ih se u danima koji dolaze da ih ne biste zaboravili i kako biste ih ispunili", poručila je direktorica.


"Danas, kada počinje nova stranica vaših života poželjećemo vam da ostanete svoji i da postanete sve ono što želite i možete da budete. Jedino tako bićemo ponosni jedni na druge. Vaši nastavnici i vaša škola nastaviće da jačaju samo ako vi dostignete vaše snove, želje i stremite novim uspjesima u budućnosti. Okolnosti u životu ne možemo birati, ali možemo birati naše reakcije na te okolnosti. Vi odlučujete. Danas je za našu školu broj 13 srećan broj, jer imamo tu čast da ukažemo poštovanje našim "Lučonošama". Iza visoko postavljenih ciljeva i njihove realizacije, poslije odgovornog i kontinuiranog rada, nakon izuzetnih postignuća u svim obrazovnim oblastima, dobili ste ovu prestižnu diplomu", poručila je Stanković najboljim đacima.






13 učenika JU "Druga osnovna škola" – dobitnici diploma "Luča"

IX 1

1. Zorana Crvenica

IX2

1. Ana Nikiforova
2. Mija Radović
3. Ena Šajkić

IX 3

1. Anja Djukanović
2. Anastasija Petrić
3. Stefan Nalčić
4. Nikolina Novaković
5. Filip Rajković
6. Renata Mijović

IX 4

1. Anja Vukadin
2. Dženet Ašani
3. Teodora Maslak