29-04-2024

Dokić održala sastanak sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić održala je sastanak sa direktoricom Uprave za inspecijske poslove Anom Vujošević, glavnim inspektorom rada Srđanom Simovićem i PR menadžerkom Irenom Gigović, u cilju suzbijanja i smanjenja svih oblika nelegalnog poslovanja radi što efikasnije realizacije turističke sezone.


Foto: Opština Budva

Kako su saopštili iz Opštine Budva, ispred lokalne uprave, pored potpredsjednice, sastanku su prisustvovale glavna administratorka Nevenka Božović i v.d. pomoćnika sekretarke Sekretarijata za privredu Tanja Radović-Djuričić.

Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su da je sastanak započeo kratkim sumiranjem tradicionalno lijepe i uspješne saradnje koja je obilježila prošlu sezonu, najuspješniju do sada po svim parametrima, a u nastavku sastanka prisutni su se osvrnuli na planove za predstojeću.

"Naime, dogovorena je koordinacija i kontinuirana komunikacija između UIP-a i lokalnih inspekcija, usmjerena na poštovanje propisa i suzbijanje svih vidova nelegalnog poslovanja. Predstavnici opštine Budva najavili su da tokom Međunarodnog budvanskog karnevala i prvomajskih praznika očekuju veliki broj učesnika i turista koji će uživati u raznovrsnoj turističkoj ponudi. Cijeneći zajednički interes da realizacija sezone bude uspješna Opština Budva će razmotriti mogućnost učestvovanja u troškovima smještaja tokom pojačanog nadzora koji će trajati od 1. jula do 30. avgusta. Ovo je jedan u nizu planiranih sastanaka sa predstavnicima lokalnih samouprava primorskih opština oko dogovora i koordinisanih aktivnosti za nastupajuću sezonu, a koji su se pokazali kao uspješna praksa tokom prethodnih godina", naveli su u saopštenju.