02-04-2024

Don Filip Janjić: Kristove riječi „Mir vam” su univerzalna poruka za svako vrijeme i svakog čovjeka

U crkvi Svetog Ivana u Starom gradu velilki broj vjernika prisustvovao je prazničnoj misi, a don Filip Janjič je svima uputio poruku mira.

Don Filip Janjić: Kristove riječi „Mir vam” su univerzalna poruka za svako vrijeme i svakog čovjeka | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen/yt

Hrišćanski vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru proslavljaju jedan od najvećih hriščanskih praznika Uskrs.

"Isus kada je uskrsnuo i kada se javio svojim apostolima onda je rekao "Mir vama". Kad čovjek ima mir u sebi onda on širi taj mir na druge oko sebe. Nažalost mi smo svjedoci, i sam papa Franjo govori da je treći svjetski rat započeo, a kada će završiti mi to ne znamo. Kad ljudi dođu do te svijesti da to ne vodi na dobro onda će poslušati ovu poruku koju smo slušali kroz ovo vrijeme i kada smo bdjeli na dočeku Kristovog Blagdana Uskrsnuća i danas na sam Blagdan poruka je univerzalna i vrijedi za svako vrijeme i svakog čovjeka", kazao je Janjić u izjavi za Polis.


sa praznične mise/Foto: printscreen yt

Živimo u vremenu kada su nam razumijevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za stvaranje društva u kom će se poštovati različitosti i dostojanstvo svakog čovjeka. Novi početak i novi život simbolizuje najveći hrišćanski praznik Uskrs.

"Zato se i blagosiljaju jaja jer su ona na neki način simbol novoga života. Kao što pile razbija onu ljusku od jajeta da izađe u život tako je i Krist iz groba uskrsnuo na novi život i pozvao i nas da i mi pođemo tim putem i tim životom da ostvarimo u konačnici zajedništvo sa Bogom na nebu", kazao je.

U ovom izazovnom vremenu u kome živimo praznik Uskrsa predstavlja pobjedu života i novi početak koji nas opominje i poziva na prijeko potrebno očuvanje zajedništva i mira i međuljudskog sklada.