30-08-2015

Došao u Budvu da se ženi, završio u zatvoru

Konjičanin Mustafa K. (51) koji je u Budvu došao da upozna ženu svog života, umjesto kod matičara završio je iza spuških rešetaka.

Došao u Budvu da se ženi, završio u zatvoru | Radio Televizija Budva

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, njega je juče u Spuž poslao istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Državljaninu BiH budvanski policajci stavili su lisice na ruke kada su utvrdili da je lažno prijavio da je napadnut, pretučen i opljačkan.

“Vijesti” saznaju da su inspektori posumnjali u njegovu verziju priče, jer je “iznio nekoliko nelogičnih detalja”.

“Rekao je da su ga napali, oteli mu lična dokumenta i 180 eura. Inspektori su krenuli u potragu za eventualnim napadačima, ali je utvrđeno da je sve slagao. Kada je uhvaćen u laži, branio se da je dobio sunčanicu i da se ničega ne sjeća.

Uhapšen je, i u konsultaciji sa tužiocem stavljeno mu je na teret krivično djelo lažno prijavljivanje”, kazao je izvor “Vijesti” iz istrage.

Konjičanin je na kraju priznao da je prije par dana stigao u metropolu turizma, da isprosi ruku djevojke koju je mjesec ranije upoznao preko društvene mreže Facebook.

Ipak, kada ga je ona sačekala u Budvi, “stvari mu nijesu izgledale kao na fotografijama koje je Budvanka dijelila na društvenoj mreži”.

Dodao je da je plan da prijavi pljačku i napad napravio kada je shvatio da to nije žena sa kojom želi da provede ostatak života.

“Rekao je da je ostao bez novca, i da je mislio da će na taj način vratiti potrošeni novac, i moći da ode u Bosnu”, kazao je sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je ispitao bosanskog državljanina, i da mu je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.