15-04-2023

DPS Budva: Optužbe koje se stavljaju na teret Božoviću, dovode u pitanje i legitimitet lokalne vlasti u Budvi

S obzirom na činjenicu da je Milu Božoviću sudija za istragu odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog sumnje da je učestvovao u prometu droge, a da predsjednik Opštine Budva još uvijek nije imenovao potpredsjednike koji bi mogli preuzeti upravljanje gradom, dovedeno je u pitanje elementarno funkcionisanje Opštine, od rada administracije, pa sve do isplate zarada zaposlenima, saopšteno je iz OO DPS Budva.


Foto: DPS Budva

Kako su kazali, pored toga, ugled Budve, kao centralnog turističkog grada u Crnoj Gori drastično je narušen, i o njoj se, navode iz DPS-a, ovih dana piše isključivo u crnim hronikama.

"Više puta je Demokratska partija socijalista ukazivala na bahatost i nedolično ponašanje predstavnika vlasti u budvanskoj opštini, ali nijesmo mogli ni da zamislimo koliko ozbiljne mogu biti kriminalne optužbe koje se odnose na prvog čovjeka Opštine.
Nijesmo tu da sudimo i presuđujemo, ali hapšenje Božovića i najteže optužbe koje mu se stavljaju na teret, dovode u pitanje legimnost lokalne vlasti, a posebno nameću pitanje na koji način je vođen predizborni proces i koja su sredstva korišćena u svrhu obezbjeđivanja podrške građana", navodi se u saopštenju

Oni ističu da, imajući u vidu da ne postoji zakonsko rješenje kojim bi se omogućilo normalno funkcionisanje opštine, isplata zarada i izvršavanje redovnih obaveza, smatraju da mandati moraju ponovo da se vrate u ruke građana.

"Kako bi oni odlučili da li žele da im grad vode ljudi koji se dovode u vezu sa prometom droge ili će svoj glas dati razvoju grada na čistim i principijelnim osnovama. To bi bio jedini ispravan postupak, i u interesu svakog građanina koji živi u našoj opštini. U suprotnom, dočekaćemo sezonu kao grad sa etiketom šverca narkotika, što je pogubno za turizam Budve i njen dugo godina njegovani imidž bisera Mediterana", zaključuje se u saopštenju budvanskog DPS-a.